Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduzeto mu oružje

Lovac upucao psa pa nazvao njegova vlasnika: 'Pucal sam ti dvaput po pesu...'

Puska
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
15.03.2021.
u 13:10

Protiv lovca podnesena je kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinje, a prekršajna protiv vlasnika jer pas nije bio pod nadzorom

Sedmogodišnji pas, mješanac Reksi, od subote se bori za život nakon što ga je lovac (58) upucao. Njegova je vlasnika, 50-godišnjaka Ivana Mlinarića iz Topličice kraj Budinščine, o tome u subotu popodne izvijestio sam lovac koji ga je i upucao, inače njegov susjed. Kao razlog je naveo to što mu je Reksi navodno zaklao 10 kokoši. 

Nazvao ga je i rekao: "Pucal sam ti dvaput po pesu jer mi je poklal 10 kokoši…Ne znam de ti je pes…". Mlinarić je za portal Nizagorjemalo.hr ispričao kako je odjurio do susjeda koji živi nedaleko u selu. Kaže, ništa mu nije bilo jasno. Reksi i doma živi s kokošima, a nikada ni jednu nije dirnuo. Nikada se, tvrdi, nitko nije požalio da bi Reksi došao u tuđe dvorište i naganjao kokoši.

– Ušao sam u dvorište susjedu, Reksija nije bilo. On se je odvukao u drugo dvorište, kod moga kuma. Ovaj viče za 10 kokoši, da su zaklane, ja vidio tri. Našli smo tri kokoši, ali je pitanje jel’ ih mu je moj Reksi poklao. Tu oko nas ima lisica, ulaze u dvorišta, kolju kokoši. Ako ih je i Reksi ‘zgrabil’, ja bum kokoši platil! Ali on nije imal' nikakvo pravo pucati mi u pesa – rekao je Mlinarić koji je pozvao veterinara i policiju. 

– Policiju im nisam zvao lani u listopadu kada me ugrizao njihov pas. Nisam im htio stvarati probleme, susjedi smo. Ovo sam morao prijaviti, svjesno mi je išao ubiti psa, optužio ga je za kokoši, a da ni sam ne zna jel’ mu ih je Reksi poklao. Ponavljam, ak’ je to napravil, ja bum to platil. Platil bum i kaznu kaj je Reksi bil' van dvorišta. Ali zbog toga nemre niko ubijati naše pese! – rekao je. Psa je dovezao doma, a ubrzo je stigao veterinar. 

Veterinar ga je htio uspavati, ali ja nisam dao. Ne damo ga uspavati ako mu možemo pomoći. Veterinar mu je sanirao rane, ide na bolje. Jede, pije, po malo se diže – ispričao je.

Službenici PU krapinsko-zagorske otišli su kod susjeda lovca, a potom i izvijestili o slučaju. Protiv muškarca (58) podnijeli su kaznenu prijavu zbog ubijanja ili mučenja životinje. Oduzeli su mu i lovačko oružje za koje je imao dozvolu. Prekršaju prijavu podnijeli su protiv vlasnika Ivana Mlinarića jer pas nije bio pod nadzorom. 

– Kriv sam za to kaj sam kriv. Samo da se Reksi izvuče, da nam preživi. On je lud za traktorom, najsretniji je kad mi s traktorom idemo u šumu, on skoči k meni, sjedne na traktor i tak mi idemo. U subotu sam otišel sam, pa je vjerojatno pobegel iz dvorišta mene tražiti. A kad zna tak’ trčati za menom, on samo gleda di sam ja, ne zanima ga niš sa strane. Tak’ da ne bi baš rekel da je on poklal te kokoši. I ako ovaj veli da mu je poklano 10, a ja sam videl samo tri, to su lisice napravile, ove tri nisu uspjele odnesti sa sobom – rekao je Mlinarić koji moli pomoć udruga za zaštitu pasa da mu pomognu pravnim savjetima.

Ključne riječi

Komentara 6

PA
pajper
14:08 15.03.2021.

7 godina... 50 eur mjesecno samo za hranu, bez konobara izvodjenja na setnju,sada lijecenje, tuzi ga.Kasiraces lijepo, a ubojici ce to biti zadnja lovina.

JU
Jure
19:54 16.03.2021.

Puco bi ja po tebi 2 puta monstrumu jedan, krepo bi u mukama kao i taj pas

PO
poluprovokator
14:11 15.03.2021.

Previse je neodgovornih vlasnika pasa. Pustaju ih da budu "slobodni" po ulicama i susjedstvu, "secu ih" (citaj vode ih da se "isprazne") pred tuđe kuce i na mjesta gdje se djeca igraju pa gaze po izmetu, skupe izmet samo kad ih netko gleda onda se rjese vrecice pod neki grm cim osjete da nisu gledani... Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije