Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠAST U LOVIŠTIMA

Lovac Jelen odstrijelio dva čaglja, ostali pobjegli!

čagalj
Dragutin Šantoši
24.08.2010.
u 14:57

U šumama pod Papukom pojavilo se nekoliko čopora čagljeva koji napadaju divljač, ovce i koze.

ČAČINCI – Sve do prije dvije godine za čagljeve u slavonskim lovištima pod Papukom nije se ni znalo, a danas su čopori ovih predatora prava pošast u lovištima. Sve češće uništavaju lanad i malu divljač u lovištima te čine sve veće štete stočarima odnoseći im koze i janjad.

Lovac Srećko Jelen, iz lovačke udruge Fazan iz Čačinaca, imao je u posljednjih petnaestak dana dva "bliska" susreta s čoporom čagljeva, iz svakog od njih ponio je po jedan lovački trofej, odstrijeljenog čaglja.

- Bio sam na "čeki" kada se pojavio čopor s tri stara i jednim mladim čagljem. Starog sam čaglja pogodio jednim metkom, ali je uspio pobjeći. Pucao sam na drugoga, mladog i taj je pao. Dva dana poslije, nedaleko od istog mjesta, ponovno sam pucao na čopor čagljeva i odstrijelio jednog - kaže lovac Srećko Jelen potvrđujući da je oba čaglja odstrijelio u lovištu nedaleko od Čačinaca.

Komentara 1

Avatar punkufer
punkufer
15:30 24.08.2010.

Da isti taj lovac (i njegovi pajdaši) nisu pobili prirodnu lovinu čagljeva ovi ne bi napadali domaće životinje. Jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije