Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovinske kartice

Vrdoljak kupio novi stan, Pusić naslijedila 900.000 $, Grčić prodao BMW, a Linić Ladu Nivu

ministri
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
24.04.2014.
u 15:15

U Vrdoljakovoj imovinskoj kartici više nema 200.000 kuna ušteđevine

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak s obitelji više nije podstanar u svom Osijeku. Nakon razvoda, s novom se suprugom “skrasio” i kupio stan u novogradnji, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 900.000 kuna.

Poznato susjedstvo

Nastale promjene unio je i u imovinsku karticu u kojoj, za razliku od prijašnjih, više nema ušteđevine od 200.000 kuna. Stan koji se nalazi u širem središtu Osijeka, u Hebrangovoj ulici, upisan je kao suvlasništvo njega i supruge. Aktualni ministar gospodarstva kući će dolaziti u višestambenu peterokatnicu gdje se nalazi stan površine 98,47 “kvadrata”. Nekretnina, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici, kupljena je dijelom iz plaće, dok će se veći dio otplaćivati kreditom od 80.400 eura koji će banci otplaćivati deset godina.

– Hebrangova ulica je širi centar Osijeka u kojem nema puno višestambenih zgrada. Dok joj je prvi dio popularniji zbog dobrih prometnih komunikacija s gradskim središtem, do kojega se može čak i pješice za 10-ak minuta, drugi dio ulice manje je atraktivan jer je udaljen od centra. Cijene su stanova u tom dijelu Osijeka od 1150 do 1200 eura po četvornom metru, što je realna tržišna vrijednost. Ako je stan kupljen u zgradi čiji je investitor tvrtka Monte Mont, onda je riječ o kvalitetnom izvođaču koji gradi malo, ali vrlo kvalitetno – kaže Marijan Matijević, vlasnik tvrtke Ljubek nekretnine iz Osijeka.

Na istoj adresi, u Hebrangovoj, kako neslužbeno doznajemo, živi i njegov stranački kolega Stjepan Čuraj, aktualni direktor gradske tvrtke Športski objekti, ali i predsjednik županijskog HNS-a te član stranačkog Središnjeg odbora. Na zvonima na ulazu u zgradu još uvijek nema istaknutih prezimena, a na objektu je oglašena prodaja preostalih stanova. U bližem je Vrdoljakovu susjedstvu i SDP-ova Biljana Borzan, koja s obitelji živi u kući. S nove adrese prvi je put na novo glasačko mjesto ministar Vrdoljak izišao tijekom zadnjeg referenduma o obitelji.

Vlasnik i devet dionica

U ministrovoj kartici nalazi se i mjesečna alimentacija koju plaća u iznosu od 2500 kuna, a koju je unio nakon razvoda. Mjesečna mu je neto plaća 16.687,30 kuna. Od pokretne imovine posjeduje dva mopeda, Vespu Piaggio staru osam godina, koja vrijedi 5000 kuna, te noviji Kymco Downtown iz 2013. godine, vrijedan 30.000 kuna. Vrdoljak je i vlasnik devet dionica Atlantica, čija je nominalna vrijednost 40 kuna.

Supruga mu je, pak, darovnim ugovorom naslijedila kuću s okućnicom u Aljmašu nedaleko od Osijeka, poznatom marijanskom svetištu i omiljenom mjestu u kojem Osječani kupuju kuće za odmor, vrijednu oko 200.000 kuna. U istom mjestu je i tvrtka Visan u njezinu stopostotnom vlasništvu, koja je registrirana, među ostalim, i za projektiranje, građenje, uporabu i uklanjanje građevina te proizvodnju, distribuciju i opskrbu toplinskom i električnom energijom.

Komentara 129

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:25 24.04.2014.

"To je Nama naša borba dallllaaaa da imamo mogučnosti i radimo što nam treba" Za ostale nas baš briga . Snađite se sami . Mi smo izabrani a Vi ste nas izabrali pa sad šutite do sljedečih izbora. Pozdrav dobrim ljudima

KR
kristov
15:38 24.04.2014.

ah jadna komunistička sirotinja!

TM
tesla moj ponos
15:23 24.04.2014.

Gadljivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije