Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski ombudsman

Lora Vidović: Pisala sam Vladi. Premijer: Nisam znao za te ambicije

Lora Vidović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.10.2019.
u 20:39

Lora Vidović kaže kako je, kao čelnica institucije koja je opunomoćenica Hrvatskog sabora, o svojoj namjeri obavijestila potpredsjednika Sabora Furija Radina

Premijer nije znao, kazao je danas, da se pučka pravobraniteljica Lora Vidović željela kandidirati za europskog ombudsmana (pravobranitelja), a ona kaže da je o tome obavijestila potpredsjednika Sabora Furija Radina te upućivala dopise Vladi, ali nije dobila odgovor.

– Čudi me da netko tko je na čelu jedne od institucija u Hrvatskoj ide u takvu kandidaturu a da ja kao predsjednik Vlade o tome ništa ne znam. O tome nisam dobio nikakvu obavijest, nitko nije sa mnom o tome razgovarao, nisam uopće znao da Vidović ima takve ambicije – ustvrdio je premijer na pitanje novinara misli li da Lora Vidović svoj posao radi loše s obzirom na to da joj HDZ-ovi zastupnici nisu htjeli potpisati zahtjev za kandidaturu za europskog ombudsmana.


– Nema tu nikakvoga negativnog stava, nego te stvari treba raditi vrlo sustavno, pronicljivo i mudro kako bi uspjele – istaknuo je premijer i dodao da bi sigurno razgovarali i vidjeli što se može napraviti da je znao za to.

Odmah nakon toga, reagirala je Lora Vidović te napisala kako je, kao čelnica institucije koja je opunomoćenica Hrvatskog sabora, o svojoj namjeri obavijestila potpredsjednika Sabora Furija Radina.


– Znajući ipak da je važno da i Vlada ima tu informaciju, a kako su svi moji prijašnji dopisi premijeru bili bez odgovora, o tome sam obavijestila i potpredsjednika Vlade ministra Davora Božinovića. O kandidaturi sam obavijestila sve hrvatske europarlamentarce, a kasnije i razgovarala s Karlom Resslerom i Dubravkom Šuicom, koji su mi oboje rekli da se moraju konzultirati i da će mi naknadno odgovoriti, ali odgovor nisam dobila – objavila je Lora Vidović ističući da kandidaturi nije pristupila politički, nego stručno.

VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović objavila kandidaturu na predsjedničkim izborima:

Komentara 4

MA
MarkoMaras
21:26 04.10.2019.

To je ona koja je pljeskala cenzuri na internetu.

MS
mala_sova
22:13 04.10.2019.

Ah, u tom grmu leži četničko-šoroševski zec.

DU
Deleted user
21:41 04.10.2019.

Kaj bi ona??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije