Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
london

Uhićeno više od 700 ekoloških aktivista jer ometaju promet

Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL
1/7
20.04.2019.
u 18:49

Imaju tri zahtjeva: proglašenje "izvanrednog ekološkog i klimatskog stanja", izrada akcijskog plana kako bi se "na ništicu" svele emisije stakleničkih plinova do 2025. i osnutak "građanske skupštine" koja će odlučivati o klimatskoj pravdi

Britanska policija priopćila je u subotu kako je tijekom zadnjih šest dana uhitila više od 700 aktivista za zaštitu okoliša koji su blokirali ceste oko najpoznatijih znamenitosti u Londonu.

Prosvjedi, koje organizira pokret Extinction Rebellion, nekoliko dana ometaju promet u središtu Londona.

Extinction Rebellion pozvao je na nenasilni građanski neposluh kojim bi se britansku vladu prisililo na smanjivanje emisija stakleničkih plinova na nulu do 2025. i zaustavljanje onoga što nazivaju globalnom klimatskom krizom.

Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL

- U 10,00 sati prijepodne u subotu... više od 718 uhićeno je od ponedjeljka. Optuženo je 28 ljudi - priopćila je londonska policija.

Policija je ponovila kako je nastavak prosvjeda dozvoljen samo kod Marble Archa, no nisu kazali kako namjeravaju raščistiti druge lokacije od stotina prosvjednika.

Poznata glumica Emma Thompson pridružila se u petak prosvjedima kod Oxford Circusa, središtu jedne od najpoznatijih londonskih trgovačkih četvrti, čitanjem poezije koja hvali Zemljine darove.

U Velikoj Britaniji Extinction Rebellion ima tri zahtjeva: proglašenje "izvanrednog ekološkog i klimatskog stanja", izrada akcijskog plana kako bi se "na ništicu" svele emisije stakleničkih plinova do 2025. i osnutak "građanske skupštine" koja će odlučivati o klimatskoj pravdi. 

Komentara 9

ZI
zimerman
19:14 20.04.2019.

Muslimani po istocnom Londonu bacaju kiselinu u lice ne pokrivenim ženama ,pakistanski taksisti organizirano siluju a Sorosevi ljevičari nemaju pametnija posla nego se bave ovakvim izmišljenim glupostima .

DU
Deleted user
00:06 21.04.2019.

.......čekaj...... gledam fotku.... ova policajka sa slike ne nosi regularnu policijsku kapu, ali nosi muslimansku maramu..... a nas tu yebu da moramo biti sekularna država...... stoka jedna... muslimani imaju svoja prava, a kršćani moraju biti sekularni....

GI
giannimichelis
18:52 20.04.2019.

Kolektivno ludilo oko izmišljenog globalnog zatopljenja izaziva groteskne razmjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije