Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRA

Lokaliziran požar na Hvaru zbog kojeg je evakuiran dio kampa Vira

pozar, hvar5
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/16
26.07.2010.
u 09:48

Stotinjak turista pomaknuli su vozila i šatore, dok su oni smješteni u zapadnom dijelu kampa ostali na svojim mjestima

Lokaliziran je požar koji je jutros buknuo u uvali Pribinje u Hvaru, udaljenoj oko četiri kilometra od grada Hvara.

Jutros je, kako je izvijestila policija, evakuiran istočni dio autokampa Vira u Hvaru. Stotinjak turista pomaknulo je vozila i šatore, a oni smješteni u zapadnom dijelu kampa ostali su na svojim mjestima

Međutim, u Centru 112 kažu kako nije bila riječ o evakuaciji, nego je, na inicijativu vlasnika, dio gostiju s vozilima i šatorima prebačen na sigurnije mjesto. Tvrde kako vatra ne prijeti kampu te da opasnosti nema.

Opožareno je 4,5 hektara niskog raslinja, makije i mlade borove šume. Požar je gasilo 50 vatrogasaca sa 11 vozila i tri kanadera. U 11.35 zračne su se snage povukle, otvorenog plamena više nije bilo, a zemaljske snage, DVD Hvar, Starigrad, Vrboska i Jelsa te Državna intervencijska postrojba iz Divulja, na vozilima saniraju  rubne dijelove.

Informaciju o požaru u uvali Pribinje centar 112 dobio je u 8.47 sati, a vatrogasci DVD-a Hvar odmah su bili s tri vozila na terenu.

Gori kod kanjona rijeke Čikole

U mjestu Mratovu nedaleko od Oklaja i Drniša buknuo je jutros oko 9 sati požar koji je zahvatio oko 4 hektara i upravo ga gasi 16 vatrogasaca, kako ističu u županijskom vatrogasnom zapovjedništvu. O požaru im je dojavljeno u 9.10 sati, kažu, pa su na požarište upućeni vatrogasci iz drniške Javne vatrogasne postrojbe s tri vozila, vatrogasci DVD-a iz Drniša te ophodnja iz Promine s još tri vatrogasna vozila.

Budući da je dijelom riječ o području na kojem je u Domovinskom ratu bila prva crta bojišnice, dio požarišta je miniran, što otežavalo gašenje. Nešto poslije 11 sati vatrogasci su pohitali prema Dubravi kod Šibenika, gdje se zapalilo oko 6500 četvornih metara prostora. Devet vatrogasaca s tri vozila požar je ugasilo, no izgorjelo je 40 čokota vinove loze, 12 stabala maslina i dva drva smokve.

Nakon što su vatrogasci zaustavili i ugasili požare kod Mratova i Dubrave, nešto iza 13.30 sati buknulo je i kod kanjona rijeke Čikole, u blizini mjesta Ključ. Budući da i dalje puše snažna bura, vatra se brzo proširila do kanjona rijeke Čikole, pa je zbog opasnosti za promet za sav promet zatvorena cesta od Pakooa Sela prema Miljevcima. Požar je neko vrijeme prijetio i seoskim kućama, no vatrogasci i žitelji bili su pripravni na tu mogućnost, te su okućnice prolijevali vodom. U vatrogasnom zapovjedništvu su rekli kako vatra nije zahvatila kuće. Požar gasi tridesetak kninskih i drniških vatrogasaca , uz pomoć četiri protupožarna zrakoplova

 

Ključne riječi

Komentara 4

PU
pumbica
12:21 26.07.2010.

Evo stigli srpski turisti...

OB
-obrisani-
14:04 26.07.2010.

Uvijek je na Jadranu na ljeto vrlo vruče a izgleda da ako se snađeš na nekom nesretnom mjestu možeš i izgoriti.. Ma Hrvati ste tako topli, srdačni i vruči ljudi da uopšte nije čudno da vama se puno puta okolina zapali..

TT
Turin Turambar
14:24 26.07.2010.

Pa Janez dođi da ti zalijepimo jednu toplu....sakrij se ti iza monitora, tamo je tvoja bijedna duša najsigurnija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije