Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti mu zatvor

Lokal radio unatoč mjerama, konobar osumnjičen za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Borna Filic/PIXSELL
19.02.2021.
u 13:53

Policijski službenici u suradnji s državnim inspektoratom vršili su nadzor rada ugostiteljskih objekata te su u jednom lokalu zatekli konobara i nekoliko gostiju

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici su u petak 12. veljače u suradnji s državnim inspektoratom vršili nadzor rada ugostiteljskih objekata na području grada Slavonskog Broda te su u jednom lokalu zatekli konobara i nekoliko gostiju.

Ugostiteljski objekt radio je unatoč činjenici što je odlukom Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, protiv 45-godišnjeg konobara slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Utvrdi li se da je kriv, prijeti mu kazna do dvije godine zatvora.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 6

Avatar abakus
abakus
14:24 19.02.2021.

Nemaju ga na temelju čega progoniti jer da bi čovjek širio neku bolest mora prvo biti bolestan. Zdrave ljude nitko nema pravo proglasiti bolesnima i zabranjivati im rad i kretanje. Neka mu ugostitelji plate dobrog odvjetnika koji će cijelu ovu morbidnu lakrdiju pred sudom raskrinkati i završiti s time. No nakon toga tek počinje - suđenje onima koji su sve ovo zakuhali. Političarima kao prvima, potom znamo kojim "stručnjacima i znanstvenicima" te novinarima. Treba im se suditi kao prvo za ubojstvo, jer postoji već podulji popis ljudi koji su umrli zbog ovih suludih, neljudskih mjera i ta je popis samo rasti. A potom i za svu drugu materijalnu i nematerijalnu štetu koju su nam napravili.

Avatar EtTore
EtTore
13:44 20.02.2021.

Pocela sezona!

JO
jorgen
14:20 19.02.2021.

"kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti" - a sumnja se zasniva na čemu?Obavljenom PCR testu na licu mjesta? Ili je eto tako, nečijom samovoljom priveden? Da li policija može tako privesti bilo koga bez osnovane sumnje i dokaza? Da li će čovjek dobiti kaznu makar nije zaražen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije