Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Logika kapitalizma: ulaže se u perspektivne artikle, zbrinjava se nefunkcionalne

Dok je djece sve manje, pa se kao biološko-tehnološki produkt moraju industrijski proizvoditi u velikim serijama, starih i bolesnih je sve više, a za njih se nema tko skrbiti, niti se to isplati

Komentari 1

TO
TORQUEMADA
07:54 14.05.2022.

pokazatelja koji Jedan katastrofično futuristički članak, mada vrlo izvjestan, sa zabrinjavajućim završetkom u obliku pitanja čiji odgovori se nameću već sami po sebi. Ljudska će vrsta zaći u suicidalne okvire egzistencije ukoliko jako brzo ne uzmogne iskoračiti na višu razinu svijesti. U protivnom čeka ih ishod najavljen u ovom proročanskom tekstu. Vidimo da je već dovoljno pokazatelja koji s priličnom sigurnošću upućuju na užasavajuću budućnost unutar logike koju njeguju puritanski postavljeni protestantski koncepti mišljenja. Sve što se ne isplati ne treba podržavati, neovisno o nužnosti humanističkog morala, koji se gura u sferu sentimentalno-sladunjavog zastarjelog i prevladanog renesansno-katoličkog stajališta koji još postoji u mediteranskoj Europi, ali je bitno oslabljen nesvjesnim pristankom svekolikog pučanstva da ih sukreira nametnuti tehnološki imperativ standarda i elektroničke industrije zabave. Često sam razmišljao o pozadini švedske politike pristupa borbi protiv korona virusa upravo imajući na umu korelaciju između žrtvovanih staraca po ustanovama za nemoćne i uštede koja njihovom smrću nastaje u području socijalnih i mirovinskih fondova, što upućuje na tezu iznesenu u prvome dijelu vašeg članka. To također oslikava neizravnu pasivnu politiku štednje na neperspektivnom financiranju nečega što nema budućnosti. Time smo kapitulirali kao ljudska bića i izravno putujemo u kanadski model iz ove priče. Ne znam što bi se još moralo dogoditi da ljudi shvate kamo idu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.