Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPACITETI VEĆ RASPRODANI
Povratak na članak

Projekt vrijedan 233 milijuna eura: Brod LNG Croatia doplovio do terminala u Omišlju

FSRU brod LNG Croatia bivši je tanker Golar Viking koji je tvrtka LNG Hrvatska kupila nakon provedenog javnog nadmetanja

Komentari 23

DU
Deleted user
23:12 01.12.2020.

“ U prve tri godine rada terminala rasprodano je 100 posto njegova kapaciteta, a od sezone 2023./24. do 2026./27., zakupljeno je oko dvije milijarde kubika.” Ako je ovo istina onda je ovaj terminal upravo onakva investicija kakva nam treba.

VL
DU
Deleted user
07:50 02.12.2020.

Hrvatska je upisana na svjetskoj karti strateške energetske infrastrukture, kapaciteti rasprodani za slijedeće 3 g.,na brodu za transport ukapljenog plina hrvatska posada(60 članova),povećala se energetska autonomnost Hrvatske itd. Dobre vijesti i čestitke svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

VL
K1
Kalimero_12
22:49 01.12.2020.

Još jedan veliki uspjeh ove vlade u interesu hrvatskog naroda, unatoč protivljenju sve bagre.

VL
PR
prepri43
00:54 02.12.2020.

neprijatelji Hrvatske su na aparatima točnije na respiratorima.Kad bi vjerovali u Boga molili bi da sve to propade. Ako dođe do nesreće koju neki priželjkuju biti će krivi oni koji budu rukovali s tim postrojenjem.Brod je stari, ali on nee će ploviti pa starost nije vrijedno spomena.Sva oprema za uplinjavanje je nova i samo o nama ovisi kako će sigurno djelovati.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:23 02.12.2020.

HR trebaju upravo ovakve investicije u energetski sektor.

VL
Avatar PatriaCro
PatriaCro
23:38 01.12.2020.

Bravo HDZ. Napokon netko ima pameti.

VL
DU
Deleted user
11:25 02.12.2020.

Ne znam otkuda izjave mrzitelja napretka da je to stara krama? Brod je proizveden 2005. godine. To je za brodske pojmove nov brod. Tri mjeseca svi kapaciteti rasprodani, više od pola financirano iz EU. Ako se k tome doda i morski gospodarski pojas koji će zaživjeti za koji mjesec, ne znam što drugo reći nego Ahmetović i Grbin na aparatima.

VL
RI
rimac444
16:20 02.12.2020.

Svaka čast hrvatskoj vladi, sada smo mirniji ukoliko tovariš putin iz bilokakvih razloga zatvori ventile, samo nije pošteno da se griju i oni koji su na svaki prljavi način podmetali tom projektu.

VL
Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
23:27 02.12.2020.

Puno vrlo pametnih ljudi moralo se u prošlosti suprostaviti onima koji to ni na koji način nisu da bi se ovaj projekt realizirao. Ovoga puta je hrvatska pamet pobijedila htvatski jal i hrvatsku mržnju. Rasprodanost godinama unaprijed pak pokazuje kolikoo je bilo mudro ostvariti ovaj projekt. Vrlo je to važno za Hrvatsku.

VL
Avatar kotacic99
kotacic99
21:52 02.12.2020.

Za svaku pohvalu je da se konačno uspjelo napraviti nešto u gospodarstvu na ovako značajnoj razini. Već smo se stvarno zasitili kafića, pekara i apartmana!

VL
DU
Deleted user
11:26 02.12.2020.

Imam samo jedno pitanje, prema ugovoru tko pokriva gubitke ovoga LNG terminala i zašto je Plinacro prošle godine sa Gazpromom sklopio ugovor na 10 godina za opskrbu plina. Naime naš najveći potrošač Petrokemija Kutina je u vlasništvu PPD-a i Plinacra, gdje vidi vraga PPD ima monopol, prodavao plin Petrokemiji koja je uz pomoć HDZ-a nagomilavala gubitke kako bi ju HDZ-ovac mogao kupiti za male pare, odnosno za neplaćeni plin, i gle vraga sada odjednom Petrokemija posluje pozitivno kad je u HDZ-ovim rukama! Vjerodostojno! HDZ ZNA!

VL
SI
sisavac
15:01 02.12.2020.

hm, idu cijene plina gore, znači. čim krene pumpanje ovog plina u naš plinski sustav, kreće aktiviranje famozne odredbe jednog zakona, pravilnika, o naknadi za sigurnost u opskrbi, koja je tu ubačena kako bi privatni (ne javni investitor, kako nam godinama žele natovariti) investitor imao dobar i planirani profit. lng je u startu skuplji 40% od onog plina iz cijevi. ako netko misli da je jeftinije svako malo bušiti nove bušotine i frackingom dolaziti do plina, taj plin tlačiti i brodom voziti do nas, tu ga rasplinjavati i slati u mrežu, nego jednom bušiti i onda cijevima samo slati, uz par pumpanja, ok, nek mu bude. i bez frackinga ovaj biznis ima velike pogonske troškove., sva sreća pa zbog krize je cijena energenata niska. kad kriza završi, kreće biznis. meni jedino žao što nisam u tom biznisu. ovak na oko se vide milijarde našeg novca u njihovim džepovima. a to što će čitav narod biti malo teži psihijatrijski slučaj kad mu političari i mediji, složna braća, budu tumačili da smo uspješno izveli diverzifikaciji dobavnih smjerova energenata, da smo postali energetski hub za EU, nikog neće biti briga. sve što o ovom projektu trebate znati je par stvari, da to amer nije želi platiti ni sufinancirati, da je eu tu dala neke novce jer i inače dijeli svakome nešto, posebno politički. da je sirija pristala na ucjenu, ne bi bila razorena, imala bi i plinovod do svojih obala...

VL
DU
Deleted user
08:21 02.12.2020.

Čak i lokalno beznačajan energetski projekt ali svejedno prilika da ga hadezeovi dupelisci glorificiraju kao najznačajnijeg u svemiru i okolici. Proračunski ovisnici ni bdp razine Sanaderove 2008. nisu u stanju dostići dok ostala tranzicijska gospodarstva pored nas prolaze kao brzi vlak.

VL
SL
slavenZadravec
08:48 02.12.2020.

Nema kraja neisplativim troškovima povezanim s LNG terminalom. O ekološkim rizicima da se i ne govori.

VL
PO
pointmaker
23:43 01.12.2020.

Cekaj...opet su kupili staru kramu?? Bravo plenki. Samo da nebude tragedije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.