Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomislav ćorić

'LNG projekt ispunjava cilj, a to je diverzifikacija energetskih pravaca'

Slavko Midzor/PIXSELL
18.09.2018.
u 15:02

'Vjerujemo da će LNG biti realiziran do 2020. godine'

Hrvatski ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je u utorak uvjerenje da će projekt LNG terminala na otoku Krku biti realiziran do 2020., istaknuvši kako je taj projekt dobio jasnu potporu u Bukureštu na summitu Inicijative triju mora.

LNG terminal na otoku Krku s otpremnim plinovodom (230 milijuna eura+35 milijuna eura) jedan je od 11 hrvatskih projekata koji su dobili potporu na summitu Inicijative triju mora.

"Vjerujemo da će LNG biti realiziran. Naravno da svaki ovakav projekt ima i svoje protivnike. Međutim, vjerujemo da će neovisno o tome biti realiziran uz potporu, kao što ste vidjeli, i naših partnera iz Inicijative triju mora ali i Europske unije kroz grant koji prelazi 100 milijuna eura", rekao je u izjavi novinarima po završetku summita inicijative. Dodao je kako vjeruje da će projekt biti dovršen do 2020.

Izrazio je zadovoljstvo da je i u okviru bilateralnog sastanka između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i američkog ministra energetike Ricka Perryja izražena potpora realizaciji LNG projekta, a isto tako da joj je Perry dao potporu i na završnoj konferenciji za novinare.

Ćorić je istaknuo da  LNG projekt definitivno ispunjava jedan od ciljeva inicijative, a to je diverzifikacije energetskih pravaca.

Perry je na konferenciji za novinare dao potporu LNG terminalu, istaknuvši kako nacionalna sigurnost leži u energetskoj sigurnosti.

Stoga Washington, rekao je, podupire energetsku diverzifikaciju kao jedan od temelja Inicijative triju mora.

>> Pogledajte intervju s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

Komentara 10

PU
Pukovnik
15:13 18.09.2018.

E sad će se sve “građanske udruge” dignuti na noge. Kad je nešto strateški interes RH rade sve da to spriječe. Interesantno je da te “udruge” uvijek vode ljudi koji nemaju hrvatska imena i prezimena. Slučajno? Kako da ne ...

Avatar Urbani
Urbani
18:38 18.09.2018.

LNG je konkurencija Putinu, smanjuje cijene ruskog plina i rusi ruski monopol , dugorocno odlican geostrateski projekt. Jak je Putinov loby u Hrvatskoj ali razni Pernarovci, cuprijasi ljubitelji bivse neprirodne Paradrzave nece ovo zaustaviti.

DU
Deleted user
07:39 19.09.2018.

Koliko košta diverzifikacija i tko će ju platiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije