Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO Sud nije povjerovao priči optuženika

Ljubiteljima oružja četiri godine zatvora

16.01.2009.
u 18:20

RIJEKA – Na ukupno četiri godine zatvora nepravomoćno je u Općinskom sudu u Rijeci osuđena petorka iz Gomirja, Ogulina i Vrbovskog, optužena zbog nedopuštenog posjedovanja i nabavljanja veće količine oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te, u slučaju prvooptuženog Stevana Kosanovića, i zbog krivotvorenja isprava.

Stevan Kosanović (36) je zbog oružja i lažne svjedodžbe Škole za cestovni promet nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od deset mjeseci zatvora, Alen Dujmić (27) na godinu i pol zatvora, njegov otac Krunoslav Dujmić (48) na godinu dana zatvora, dok su Nenad Puškarić (37) i Željko Prebeg (55) osuđeni na pet, odnosno tri mjeseca zatvora.

Kosanović i mladi Dujmić ostali su u pritvoru, dok je K. Dujmiću pritvor ukinut. Puškarić i Prebeg branili su se sa slobode. Oružje i minsko-eksplozivne tvari vojnog podrijetla, čak i dva ručna bacača, policija je zaplijenila u listopadu, a tada se akcija uhićenja oca i sina Dujmića i Kosanovića povezivala sa zagrebačkim ubojstvima Ivane Hodak, Ive Pukanića i Nike Pranjića.

Obrazlažući presudu sutkinja Loreta Sršen rekla je da se radi o većoj količini oružja koju su optuženici nabavljali, posjedovali ili po narudžbi prerađivali ugrađujući na pojedino oružje prigušivače koji se smatraju dijelom oružja, i to zabranjenim.

Premda su priznanja optuženih pridonijela postupku, sud u priču o tome da se radi o “ljubavi prema oružju”, strastvenom kolekcionarstvu, da se za sve oružje koje je zaplijenjeno u stanovima, kućama, radionici za preradu oružja starijeg Dujmića, Big Horn u Ogulinu, može dobiti dozvola i da je namijenjeno lovu – nije povjerovao i proglasio je optužene krivima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije