Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTABILNO VRIJEME

Ljetne temperature samo kratko, a onda pljuskovi, grmljavina i led. Stabilnije vrijeme neće tako brzo

Slavonski Brod: Proljetni pljusak iznenadio prolaznike na brodskom Korzu
Ivica Galovic/PIXSELL
10.05.2021.
u 10:08

Na dugotrajnije razdoblje stabilnog vremena ćemo pričekati, čini se, kraj svibnja

U novi tjedan ulazimo uz sunčano vrijeme i osjetno toplije prijepodne, a isto se očekuje i popodne. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u hladu će se mjeriti oko 26°C, a puhat će uz slab do umjeren jugozapadnjak, u Međimurju i Zagorju pojačan. I na istoku zemlje će popodne biti pretežno sunčano, uz nešto visokih oblaka lijepog vremena. Uz slab vjetar južnih smjerova, temperatura će u hladu porasti na oko 27°C.

U Dalmaciji i unutrašnjosti također sunčano i toplo poslijepodne uz temperature od 24°C do 27°C u zaobalju. No, jugo će se pojačati u odnosu na ujutro. Uglavnom će biti do umjerene jačine, no u srednjoj Dalmaciji već su mogući poneki jači udari. Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici popodne će biti pretežno sunčano. Temperatura uz obalu bit će i od 22°C do 24°C pa će uz umjereno jugo biti ugodno. U gorju uz jugozapadnjak prilično toplo, uz 22°C do 26°C u hladu, prognozira meteorologinja Željka Pogačić za RTL.

Sutra navečer stiže promjena

Na kopnu će u utorak biti sunčano i vrlo toplo, lokalno i vruće. No, navečer već u najzapadnije dijelove zemlje i u gorje stižu oblaci i pljuskovi. S time počinje nestabilniji period. Svakodnevno će do kraja tjedna biti barem malo kiše, većinom u obliku pljuskova, u početku i izraženijih uz grmljavinu. Pritom će i osvježiti, no zadržat će se na oko 20°C.

Na sjevernom Jadranu već od utorka popodne bit će vrlo nestabilno, izgledni su izraženiji grmljavinski pljuskovi koji će se do srijede proširiti dalje duž obale. Temperatura će biti malo niža. Vjetar od srijede promjenjiva smjera, u utorak valja računati na umjereno do jako jugo.

Na dugotrajnije razdoblje stabilnog vremena pričekat ćemo, čini se, kraj svibnja. Prvo pogoršanje stiže baš po voznom redu pučke prognoze na dane "ledenih svetaca". Ipak, srećom nema straha od mraza, ali ima od leda.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
13:44 10.05.2021.

Opet kise

DU
Deleted user
12:07 10.05.2021.

Globalno zatopljenje bil Gates ima plan kako ohladiti planet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije