Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volim svoju županiju

Ljepote ravnice koju napaja čak sedam rijeka

Ljepote ravnice koju napaja čak sedam rijeka
Foto: Mihael Španić/Pixsell
1/2
06.04.2018.
u 12:05

Priroda i kultura zabilježene objektivom fotoaparata

U organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje fotonatječaja „Volim svoju županiju“ koje ima cilj fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije. Za sudjelovanje je potrebno objektivima zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote ili kulturnu i prirodnu baštinu te fotografije dostaviti putem aplikacije na službenoj Facebook-stranici Hrvatske zajednice županija. Najbolje fotografije bit će proglašene u dvije kategorije; najbolja fotografija prema broju glasova i prema izboru stručnog žirija, a za najuspješnije fotografe osigurane su kao nagrade GoPro Hero 5 kamere.

Ravnica okružena Dunavom i Savom napajana s još pet rijeka, kolijevka šuma hrasta i šuma vinograda, kruha i vina, kulena i rakije, dukata i Šokadije, to je Vukovarsko-srijemska županija, poručuju tamošnji turistički domaćini. Nema sumnje, puno razloga za izlet u taj kraj naše zemlje.

93.000 turista ugostili su lani domaćini u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Gosti su ostvarili 151.000 noćenja, a turista je bilo čak 30 posto više nego 2016. Plus u noćenjima iznosi čak 36 posto.

Vinkovačke jeseni: vremena još ima, ali zabilježite u kalendaru 7. do 16. rujna

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

U tijeku su pripreme za ovogodišnje, 53. Vinkovačke jeseni koje se održavaju od 7. do 16. rujna 2018. godine. Organizatori najavljuju brojne bogate folklorne sadržaje, niz gospodarskih, kulturnih i sportskih sadržaja te priredbi te koncerata namijenjenih mlađoj populaciji. Tema „Pregršt istine” koju je osmislila dugogodišnja scenaristica Vinkovačkih jeseni gospođa Ana Cvenić, oživjet će slike iz bogatoga književnoga opusa književnice „šume i Šokaca“ Mare Švel Gamiršek. Svečani mimohod sudionika 53. Vinkovačkih jeseni i revija konjskih zaprega održat će se 16. rujna 2018. godine.

U Vukovaru je potkraj prošle godine otvorena gradska tržnica, čija je izgradnja sufinancirana EU sredstvima u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije