Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO LIVAKOVIĆ IZNIO OBRANU

Livaković: 'Suludo je da ja kao čovjek iz Zadra krenem čerupati HAC baš u Zadru'

07.02.2019.
u 14:50

Ustvrdio je da Sapunar laže, te je više puta ponovio kako nije uzeo novac ni od Sapunara ni od neke treće osobe

- Suludo je da bih ja od Josipa Sapunara tražio da mi organizira predaju novca jer ga nisam ni poznavao. Od Josipa Sapunara nikada nisam dobio niti jedne kune, a s njim i Kezeleom nikada nisam razgovarao o izvlačenju novca iz Vijadukta. O tome ništa ne znam. Nisam odgojen da nezakonito uzimam novac. Da sam to radio, osjećao bih se loše. Sve što imam u životu krvavo sam stekao radom i trudom, uključujući i ovaj postupak - kazao je Zdravko Livaković. On je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu nastavio iznositi svoju obranu u aferi HAC-Remorker, a dan ranije sudu je predao obranu pisanu na više desetaka stranica.

Osim pisane obrane, predao je i priloge na koje se u obrani pozivao, a zanijekao je sve za što ga USKOK tereti. Livaković je zajedno s Božidarom Kalmetom i ostalim optuženicama optužen da je preko tvrtke Remorker iz HAC-a izvukao oko 20 milijuna kuna. Te optužbe Livaković je nazvao paušalnim, a ustvrdio je da on kao državni tajnik u HAC-u ni na koji način nije utjecao na izbor tvrtki koji su radile na gradnji cesta i autocesta. - Nisam imao ništa s izgradnjom Luke Gaženica, a nikada nisam ni s odgovornom osobom iz Strabaga razgovarao o isplati ili proviziji. Pa Sapunar koji me ovdje teretio ima je više veze sa Strabagom nego ja - kazao je Livaković.

Ustvrdio je da Sapunar laže, te je više puta ponovio kako nije uzeo novac ni od Sapunara ni od neke treće osobe. - Zašto Sapunar laže da mi je do novac, ako nije? Pa očito jer je tako u nagodbi dogovorio s USKOK-om, dok je on prošao i bez kazne i bez vraćanja novca. (Sapunar je inače zbog afera s HAC-om, osuđen u dva sudska postupka; u jednom na zatvorsku kaznu, u drugom na rad za opće dobro, a oduzeti su mu i pozamašni novčani iznosi, op.a) Naveo je i da je tužiteljstvo u Beču pokrenulo istragu zbog izvlačenja novca iz Strabaga. - Mene su zamolbeno ispitali ovdje u Zagrebu.

Na koncu je u Beču zbog toga podignuta optužnica protiv dva austrijska i dva hrvatska državljanina, no istrage je protiv mene obustavljena - kazao je Livaković. Ustvrdio je da nikada nije počinio nikakvo kazneno djelo, te je pojasnio: - Nije za očekivati da ja kao čovjek iz Zadra krenem čerupati HAC baš u Zadru. Pa tamo me svi znaju - zaključio je Livaković.

>>Pogledajte suđenje Tomislavu Horvatinčiću

Ključne riječi

Komentara 1

GI
Gips
17:37 07.02.2019.

Hdz lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije