Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u društvu j. kalema

Linić brodom krenuo na odmor, tank goriva stoji čak 17.000 kuna

Ministar Slavko Linić na godišnji krenuo brodom 'Toma' (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
Autori: mb, mzr/VLM
04.08.2013.
u 14:11

Jozo Kalem pripada krugu najbližih prijatelja Slavka Linića, a često zajedno i ljetuju. Novogodišnji odmor u Dubaiju Linić je proveo s njime u društvu

U pratnji zaštitara ministar financija Slavko Linić jučer je ujutro sa suprugom i obiteljskim prijateljem Jozom Kalemom, bivšim vlasnikom, a danas direktorom Europetrola, te njegovom suprugom ukrcao na “Tomu”, 13-metarski brod marke ferretti 39 fly u Puntu na Krku. Linić je u imovinskoj kartici kao najveću imovinu istaknuo upravo brod navedene marke, a nedavno je rekao da će ljetovati na brodu upravo te veličine. Prema neslužbenim podacima koje smo dobili, brod “Toma”, s tom registracijom, pripada Cima obrtu za nautički turizam čiji je vlasnik, odnosno direktor 33-godišnji Marko Čule iz Rijeke, Linićev posinak, sin njegove supruge iz prvog braka. Na internetskoj stranici Cima obrta postoje fotografije dvaju brodova koje Čule iznajmljuje. Prvi, manji i stariji je ovaj na kojem Linić trenutačno plovi. Marko Čule nije želio konkretno odgovoriti čiji je brod na kojem Linić plovi, njegov ili njegova očuha ministra.

– Razumijem vaš interes, ali prema obiteljskom dogovoru ne pričam o tome – rekao je Čule i dodao: “Brodovi nisu moji, ali imam ugovor o zakupu.” S kime je potpisao dva ugovora o zakupu, nije poznato kao što se ne zna ni tko je vlasnik drugog ferrettija koji iznajmljuje preko Cima obrta. Ministar financija na “Tomi” je krenuo na sedmodnevni godišnji odmor, no naši izvori govore da Linić plovi na istom brodu svaki vikend još od početka ljeta. Inače, 2003. u vrijeme koalicijske vlade Ivice Račana, Marko Čule, tada su mu bile tek 23 godine, osnovao je trgovačko društvo za obavljanje stečajno-upraviteljske službe pod nazivom Čule i dr. Kao suosnivač tog društva navodi se 63-godišnji Ivan Čule.

Jozo Kalem pripada krugu najbližih prijatelja Slavka Linića, a često zajedno i ljetuju. Novogodišnji odmor u Dubaiju Linić je proveo s njime u društvu, a kad su mediji to otkrili, Kalem je rekao kako se poznaju preko supruga koje su bile školske kolegice. Ipak, sporno je bilo zašto se ministar financija druži s čovjekom koji je vlasnik tvrtke Ri-Most, od koje Porezna uprava potražuje 7,7 milijuna kuna duga. Linić, danas ne krije da mu je Kalem blizak prijatelj, no još 2006. za svog suputnika je rekao: “Kalema znam vrlo dobro iz vremena dok sam bio riječki gradonačelnik, ali nismo dobri prijatelji kao što neki tvrde.” U međuvremenu se prijateljstvo produbilo do te mjere da se Kalem pojavio i u konzorciju riječkih gospodarstvenika zainteresiranih za preuzimanje Novog Lista – još jednoj inicijativi koju je navodno koordinirao Linić.

>> Godišnji odmor: Otkrivamo gdje će se odmarati članovi Vlade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije