Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
značajan projekt

Lika se plinificira za 443 milijuna eura

plin lika
Dražen Prša/VLM
10.05.2010.
u 08:51

Planirana ulaganja procjenjuju se na više od 443 milijuna eura, od kojih veći dio već financira Plinacro iz vlastitih sredstava, dok je ostatak, 190 milijuna eura, osiguran zajmom Europske investicijske banke (EIB).

U tijeku je gradnja magistralnog plinovoda Bosiljevo - Split kroz Liku, čija trasa prolazi uz autocestu. Kako doznajemo, radovi na polaganju plinskog voda obavljaju se planiranim tempom, a magistralni plinovod Bosiljevo - Split bit će dugačak 292 kilometra.

Plinovodom će se transportirati 2,5 milijardi prostornih metara prirodnog plina na godinu, a njegova predračunska vrijednost je 185 milijuna eura.

Od njega će se odvajati regionalni plinovodi Benkovac - Zadar i Šibenik - Drniš - Knin, sa spojnim plinovodima i pripadajućim mjerno-redukcijskim stanicama u Ogulinu, Otočcu, Gospiću, Gračacu, Obrovcu, Benkovcu, Zadru, Šibeniku, Drnišu, Kninu i Splitu.

Planirana ulaganja u drugi razvojno-ulagački ciklus procjenjuju se na više od 443 milijuna eura, od kojih veći dio već financira Plinacro iz vlastitih sredstava, dok je ostatak, 190 milijuna eura, osiguran putem zajma Europske investicijske banke (EIB).

Ključne riječi

Komentara 10

LI
lietuva
09:54 10.05.2010.

Lika se plinoficira. Plinofikacija.

MU
mala ulica
12:16 10.05.2010.

Dali se nešto plini ili se kruti. Možda iz toga proizlazi glagol pliniti se. Tako se nešto plinificira. Tako viđeno moglo bi biti ispravno \"plinifikacija\". Neznam, nisam iz profesije.

SO
soso
09:41 10.05.2010.

miriše na novu i još jednu veliku pljačku hrvatskoga puka od menađera godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije