Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETROV NOVČIĆ

Lik superpape Franje odsad i na majicama

Superpapa Franjo
Foto: superpope.it
1/2
12.10.2017.
u 15:39

Majica je predstavljena javnosti u prigodi Romicsa, odnosno Festivala stripa u Rimu

Lik pape Franje odavno je na majicama i odjevnim predmetima, a uskoro će se naći i kao lik "Superpape", nalik na Supermana. Radi se, kako javlja Radio Vatikan, papi Franji kao superheroju koji polijeće kako bi donio svijetu vrijednosti kršćanstva, u djelu rimskoga umjetnika Maura Pallotte, poznatoga kao Maupal, koje se prvi put pojavilo 2014. , na zidu jedne zgrade u malenoj ulici Borgo Pio, u blizini Vatikana, ali je odmah bilo izbrisano. Danas je ta slika postala službeni simbolički znak pothvata namijenjenoga financiranju Petrova novčića, odnosno Papinih karitativnih djelâ.

- Tiskanjem te slike napravljena je službena majica koja se prodaje na web stranici www.superpope.it, a zarada od njezine prodaje dijelom je namijenjena Papinim karitativnim djelima. Na poleđini je majice tiskano nekoliko rečenica pape Franje, od kojih je prva posvećena milosrđu: „Milosrđe je prvo Božje obilježje. To je Božje ime - objasnio je pročelnik Tajništva za komunikaciju msgr. Dario Edoardo Viganò.

Foto: superpope.it

Majica je predstavljena javnosti u prigodi Romicsa, odnosno Festivala stripa u Rimu. Svima koji su iznenađeni tolikim uspjehom, msgr. Viganò je objasnio da je u svijetu u kojemu se galami, u kojemu je sve sivo, u kojemu su svi ljuti, nešto što potiče na osmijeh i donosi malo ljubaznosti doista lijek za tu kulturu galame i zahtijevanja.

A one koji u crtežu „superpape“ vide desakralizaciju Papina lika, pročelnik Tajništva za komunikaciju podsjeća da se u konačnici papa Franjo od samoga početka predstavio kao pastir, kao vođa kojemu je potrebna molitva njegova naroda kako bi ga Bog mogao blagosloviti. Odmah se odlučio za blizinu ljudima – istaknuo je msgr. Viganò, prenosi Radio Vatikan, dodajući kako ne treba zaboraviti da papa Franjo često ističe kako namrgođeno lice ne može biti kršćansko, jer Isus je spasio svijet.

- Ako slijedi trag milosti koju je primio na dar, ne može ne znati da problemi s kojima se suočava nemaju posljednju riječ, da nisu najvažnije iskustvo u životu. Mora znati da se iza oblaka uvijek nalazi sunce koje blista. Čovječanstvo obilježeno Božjom milosti uvijek je radosnije – istaknuo je na kraju msgr. Viganò.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:38 12.10.2017.

Koje gluposti! Skromnost je zaboravljena vrlina.

KU
kupatilo
17:28 12.10.2017.

A mozda bude i Yems Bond.Koliko gluposti izrece taj papa da mene kao katolika je sramota.Crkva je izgubila svoju vrijednost a on nek i ove godine pere noge uboicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije