Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve više mladih s teškim kliničkim slikama

Liječnik iz Splita objasnio zašto je pretilost rizičan faktor kod oboljelih od COVID-19

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
13.04.2021.
u 09:14

Mladim ljudima mora biti jasno da ovo oboljenje ne napada samo starije i stare ljude, već i one mlade, odnosno mlađe. Moraju postati svjesni da je manja opasnost da se zaraze što se COVID bude manje širio, upozorio je dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split

U KB-u Dubrava od koronavirusa je preminuo 23-godišnjak koji je bio umjereno pretio i imao hipertenziju.

– Kada je osoba gojazna, onda takva osoba ima velik rizičan faktor za nepovoljan ishod liječenja. Naime, gojaznost je oklop oko prsnog koša, organizmu ne daje da normalno diše i jako je opasna ako se osoba razboli od COVID-19 – rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

I u Splitu je nedavno na bolničko liječenje s teškom kliničkom slikom na COVID primljena 18-godišnja djevojka koja je bila pretila.

– Na svu sreću, ona nije preminula, oporavila se. No, mladim ljudima mora biti jasno da ovo oboljenje ne napada samo starije i stare ljude, već i one mlade, odnosno mlađe. Moraju postati svjesni da je manja opasnost da se zaraze što se COVID bude manje širio. A da bi se bolest manje širila, svi se moraju urazumiti i poštovati epidemiološke mjere, jer u protivnome nećemo imati uspjeha – kaže dr. Ivić.

KB Dubrava, prema posljednjim informacijama, nalazi se u vrlo teškom stanju i počeli su im u pomoć stizati medicinski djelatnici iz drugih hrvatskih bolnica.

– Oni se sada pune u Zagrebu, kao što smo se mi u KBC-u Split punili prije 10-ak dana. Na svu sreću, mi smo malo usporili s punjenjem, iako smo vrlo blizu maksimalnom broju koji smo imali u drugoj fazi COVID-19. Sada imamo 197 hospitaliziranih pacijenata, a maksimalan broj bio nam je 206. Želim vjerovati i nadam se da tu brojku od 206 nećemo dostići ni prijeći – zaključio je dr. sc. Ivo Ivić.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar patkovic
patkovic
09:35 13.04.2021.

jer se u masti više zadržava taj bojni otrov

KR
kristov
09:29 13.04.2021.

je li se ovaj školovao da bi ovo izjavio; "gojaznost je oklop oko prsnog koša, koja organizmu ne daje da normalno diše i jako je opasna ako se osoba razboli od COVID-a 19 - rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split." Ne daj Bože ovome pasti u ruke. Ovo vam je isto kad naše stožine i stopžeraši traže od nas disciplinu i poštovanje njihovih pravila i uputa, a onda sami popadaju od bolešćurine!! Znači neodgovorni oni, ne mi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije