Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opravdan zahtjev

Liječnička komora pokreće disciplinske postupke protiv Kujundžića i Petrova

19.12.2016., Zagreb - U KBC Zagreb otvoren je Centar za prostatu. Na svecanosti su nazocili uz sefa odjela prof. dr. Zeljka Kastelana i Zeljko Reiner, podpredsjednik Sabora, Ante Corusic, ravnatelj KBC Zagreb, Milan Kujundzic, ministar zdravstva i drugi.
Petar Glebov/PIXSELL
14.03.2019.
u 15:11

Zeleno svjetlo za ta dva postupka Časnom je sudu dalo komorsko Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju

Zbog teških riječi nakon smrti Mattea Ružića, mladića koji je iznenada umro ljetos u Zaprešiću, protiv ministra zdrastva Milana Kujundžića pokreće se disciplinski postupak pred Časnim sudom Hrvatske liječničke komore. Disciplinski će se postupak pred istim tijelom također pokrenuti i protiv liječnika i saborskog zastupnika Mosta, Bože Petrova. Zeleno svjetlo za ta dva postupka Časnom je sudu dalo komorsko Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju. 

Rečeno je Povjerenstvo ocijenilo opravdanim zahtjev  zastupnika SDP-a, takođšer liječnika, Željka Jovanovića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv ministra. Kujundžić je na konferenciji za novinare, sazvanoj nakon smrti mladića, misleći na kolege Ines Strenju  Linić i  Božu Petrova), kazao da s njima a stručnoj razini ne može razgovarati "...jer tako nisku frekkvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi". Želko Jovanović prijavio ga je Liječničkoj komori, čije je tijelo potvrdilo da su te riječi povreda medicine etike.  

Istovremeno je odbačen zahtjev ministra  Kujundžića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv Jovanovića - ocijenjen je neosnovanim. 

- Drago mi je da se HLK oduprla pritisku moći ministra Kujundžića, koji je bez snage argumenata, ali s argumentom snage podnio besmislenu prijavu protiv mene, kojom traži oduzimanje liječničke licence za iskazanu riječ i mišljenje o njegovu radu. Ponavljam, podnošenje njegove prijave protiv mene, ali i kolegice Strenje i kolege Petrova, smatram zloupotrebom položaja kojom se želio baciti krimen na političke konkurente iz oporbe i ušutkati kritičare. Istovremeno pokretanje postupka protiv ministra Kujundžića zbog postupanja suprotno odredbama Kodeksa medicinske etike i deontologije HLK, znači zbog nečasnog postupanja prema svojim kolegama, još je jedna potvrda da mu nije mjesto na čelu ministarstva zdravstva i da premijer Plenković treba dodatno dobro razmisliti o njegovoj smjeni – komentirao je Jovanović. 

Video: Stižu veće kazne u prometu

Komentara 10

Avatar Untouchable
Untouchable
14:36 14.03.2019.

jovo jovo...kak se ne umoris

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:29 15.03.2019.

Jovanovic, koji je instalirao svoje ljude Vrankovica i Radju u HKS , koji je htjeo osusiti nogometnu mocvaru jer mu je preuspjesna, najgori ministar u 4 najgoroj vladi svijeta kojega je i onako nesposoban Milanovic morao zbog destruktivnosti i prepotentne nesposobnosti izbaciti iz vlade. Takav tip izgleda nikada nece shvatiti kako je nastran i nestrucan. Nije cudo da takvi nalaze visoku poziciju samo u SDPu.

RP
rpzagreb
21:35 14.03.2019.

Svi se vrte u nekim besmislenim povjerenstvima, displinskim postupcima, komisijama ali još nitko ništa konkretno nije napravio. U bilo kojem segmentu danasnjice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije