Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Liječnička etika

29.11.2008.
u 20:57

Ministarstvo zdravstva tražit će od dviju liječnica Doma zdravlja u Krašiću, dr. Bistričić i dr. Matić, da se očituju o svome radu prilikom mrtvozorništva i hitnih posjeta umirućim starcima u Plavoj kući. Naime, zdravstvena inspekcija koju će Ministarstvo poslati, kažu, može provjeravati ispravnost njihova rada i medicinskih postupaka koje su pružale onemoćalim ljudima, no nije mjerodavna da liječnice priupita zašto nikome nisu prijavile sumnje da je riječ o zlostavljanju nemoćnih ljudi.

A da su sve znale, potvrdila nam je u razgovoru i dr. Bistričić, koja nas je u jednome trenutku zapitala – Gdje ste bili do sada?

HZZO pokreće istragu o zaposlenici koja je, kako Penić navodi, raspačavala higijenske uloške njegovih “štićenica” i u zamjenu za njih mu davala kremice kojima je on starcima premazivao dekubituse i tko zna što još. Sve su to ljudi iz zdravstvenih institucija, liječnici u čije ruke stavljamo vlastite živote ne sumnjajući da je Hipokratova zakletva u nekih možda izgubila važnost.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije