Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže hitan sastanak s ministrom

Liječnici u strahu: Svi koji su bili po noćnim klubovima su pozitivni, na jesen će to eskalirati

Zagreb: Izdvojena ambulanta za trijažu u Grižanskoj i dalje uzima uzorke
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.08.2020.
u 23:30

Liječnici obiteljske medicine dugo upozoravaju kako su zbog silne papirologije postali administratori. Uz koronavirus na jesen dolazi i gripa, a njih nedostaje

Liječnici obiteljske medicine u strahu su od jeseni. Traže hitan sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Ponovo upozoravaju da ih nedostaje.

"Povećan je broj onih koji se s febrilnim stanjima javljaju najčešće s povratka s mora, gotovo svi su izjavili da su bili po noćnim klubovima i svi koji su bili po noćnim klubovima nakon testiranja su pozitivni", kazala je Slava Posenjak-Pavišić, liječnica obiteljske medicine, za RTL Danas.

Već dugo upozoravaju kako su zbog silne papirologije postali administratori. Uz koronavirus na jesen dolazi i gripa, a njih nedostaje.

Video: Alemka Markotić objasnila koliko se često maske trebaju mijenjati

"Primjećujemo, barem ja u svojoj ordinaciji, da će to na jesen eskalirati jer ako počne škola, ako počnu febrilna stanja, onda je u tom slučaju pitanje koga primiti u ordinaciju, koga prvog testirati, pa ga primiti onda ako je negativan", rekla je Posenjak-Pavišić.

Tražili su sastanak s ministrom. "Poslat ćemo im poziv početkom sljedećeg tjedna, ovisno o obavezama ministra Beroša organizirat ćemo taj sastanak. Sastanka će biti. Moći ćemo proći sva pitanja koja ih muče. Razgovarat ćemo o svemu. HZZO provodi određene postupke informatizacije poslovanja, smatramo da će ubrzati neke stvari za liječnika da se ne bavi administriranjem nego da se može posvetiti pacijentu", poručio je Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Komentara 37

UM
umorni123
23:39 13.08.2020.

Nema mi pola komentara

OD
Ostanite_doma
00:28 14.08.2020.

Zatvorena kina a kafane otvorene, niđe veze

VE
venlafaxin
06:30 14.08.2020.

Pametni neki virus,vidi cak razliku izmedju ugostiteljskih objekata.Ajde vise dosta toga ispiranja mozga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije