Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Liječnici obiteljske medicine u znak prosvjeda neće naplaćivati participaciju

30.12.2008.
u 13:18

Liječnici obiteljske medicine neće naplaćivati participaciju predviđenu novim Zakonom o reformi zdravstva koji stupa na snagu s prvim danom 2009. godine.

To je odraz nezadovoljstva liječnika obiteljske medicine i pritisak na ministra Milinovića kako bi razmotrio sve uvjete provedbe reforme koje se odnose na pružanje te vrste zdravstvene zaštite, poručila je Ida Šita u ime koordinacije hrvatskih obiteljskih liječnika.

Na konferenciji za novinare koju je organizirao HZZO ministar Milinović odgovorio je liječnicima i javnosti da u 2009. godini neće biti nikakvih poremećaja niti u primarnoj, niti u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti zbog provedbe reforme.

- Iduća godina za nas je stabilizacijska godina. Kreće reforma u kojoj ćemo smanjiti liste čekanja - poručio je Milinović. Od svih koji imaju prigovore na njezinu provedbu ministar očekuje da sjednu za stol i riješe probleme, a ne da se prepucavaju preko leđa pacijenata.

Predstavnici obiteljskih liječnika nasilno ušli na sjednicu
Nezadovoljni provedbom novoga Zakona o reformi zdravstva koja se odnosi na obiteljsku medicinu predstavnici obiteljskih liječnika predvođeni Marijom Malnarom, nasilno su, praćeni fotoreporterima i objektivima kamera, ušli na današnju sjednicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na kojoj je bio i resorni ministar Milinović.

Na sjednicu, koja je inače otvorena za javnost, uspjeli su ući iz drugog pokušaja, a sve u želji da izraze svoje nezadovoljstvo zakonom koji stupa prvim danom nove godine.

Ministar Milinović ih je nevoljko u nazočnosti novinara zadržao na sjednici. Prije ulaska na sjednicu Upravnog vijeća Malnar je izjavio kako je zakon reket na liječnike te pacijente u kojem obiteljska medicina ne želi zdravstvenu zaštitu pacijenata svoditi na minimum kako bi ostvarila prihod.


Mrtvoj ponudili dopunsko osiguranje

Na ime deset godina mrtve Osječanke stigao je na Badnjak poziv HZZO-a da podnese ponudu za dopunsko osiguranje, iako je obitelj 1998. uredno prijavila da je žena umrla. Obitelj smatra da se u jednom takvom velikom sustavu s brojnim dobro plaćenim zaposlenicima takve greške ne bi smjele događati. Iz središnjice HZZO-a, uz ispriku obitelji, objašnjeno nam je da se propust u ažuriranju najvjerojatnije dogodio zbog previda te da će slučaj provjeriti. (I. Š.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije