Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otežano diše

Liječnici o Trumpovu zdravstvenom stanju: 'Ovaj pacijent nije dobro', 'Njegova energija nije stvarna'

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump poses without face mask as he returns to the White House after being hospitalized at Walter Reed Medical Center for coronavirus disease (COVID-19), in Washington
Foto: ERIN SCOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
07.10.2020.
u 14:54

Ovako izgledaju pacijenti kad značajan dio njihovih pluća ne može izmjenjivati kisik i ugljični dioksid, rekao je prof. dr. Bob Wachter

Donaldu Trumpu zaraza koronavirusom potvrđena je u četvrtak, a u petak je zbog opadanja razine kisika u krvi prebačen iz Bijele kuće na liječenje u obližnju vojnu bolnicu Walter Reed nadomak Washingtona. Izašao je iz bolnice nakon tri dana i potom objavio je kako se odlično osjeća. Skinuo je masku dok je pozirao ispred Bijele kuće, a emitirane snimke izazvale su niz komentara na društvenim mrežama, uključujući i one liječnika koji tvrde kako se prema njegovom disanju može vidjeti da je u poprilično lošem stanju. 

Na snimkama se vidi kako američki predsjednik otežano diše, a neki su komentirali kako se vidi da trpi bolove. Otežano disanje jedan je od simptome koronavirusa od kojeg boluje, a on zbog svoje dobi od 74 godine spada u rizičnu skupinu. Uz to je i pretio, što njegovo stanje može još pogoršati. 

– Predsjednik je hodao kao da pati od otežanog disanja. Napravio je oko 60 koraka (dvaput je zastao) i popeo se uz 30-ak stepenica. Kolika je bila njegova zasićenost kisikom prije napuštanja bolnice Walter Reid? Njegova ''energija'' nije stvarna, vjerojatno se radi o nuspojavi steroida (deksametazona, op. a.). Puno je drugih problema – napisao je dr. Talmadge King Jr., dekan na USCF-u, jednom od najprestižnijih američkih sveučilišta na polju medicine. King je, inače, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za bolesti pluća, prenose 24sata

VIDEO Trump napustio bolnicu: "Osjećam se zaista dobro. Ne bojte se Covida. Brzo se vraćam u kampanju!!!"

Njegovu procjenu podržao je i njegov kolega s fakulteta, prof. dr. Bob Wachter koji je poručio: 

"Ako je ikad bilo ikakve sumnje u vezi stanja pluća, ova slika govori više od 1000 riječi. Ovako izgledaju pacijenti kad značajan dio njihovih pluća ne može izmjenjivati kisik i ugljični dioksid. Istinski zastrašujući osjećaj." 

Izvanredna profesorica kliničke medicine na prestižnom američkom sveučilištu Stanford dr. Lucy Kalanithi također je potvrdila da Trump uistinu ima problema s disanjem. 

"Kao liječnica, osjećam intenzivnu empatiju dok gledam ovo. Ovaj pacijent nije dobro", komentirala je dr. Kalanithi.

Ključne riječi

Komentara 74

NE
Neutralac
15:44 07.10.2020.

Recmo kad bi Trump spasio dijete od morskog psa, rekli bi da izgladnjuje jadne morske pse... Eto gdje su mediji danas ukljucujuci i V.L....

Avatar Jopa
Jopa
15:02 07.10.2020.

Da parafraziram staru arapsku poslovicu: "Mediji laju, Trump pobjeđuje na izborima." :-) MAGA 2020!

KE
Kentucky
15:01 07.10.2020.

Koja je pozadina citiranih ljecnika? Dosta vise manipuliranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije