Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Liječnica prijavljena za 54 kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti

istraživanje
Reuters
08.11.2010.
u 16:37

Od vlasnika privatne ginekološke ordinacije iz Varaždina uzimala je uzorke za Papa testove, ali ih nije evidentirala u bolnici

Nastavlja se odmotavati klupko korupcije u varaždinskom rodilištu. Jedna je liječnica, javlja varaždinska policija, od vlasnika privatne ginekološke ordinacije iz Varaždina uzimala uzorke za papa-testove. U bolnici ih je analizirala i radila nalaze, ali ih nije evidentirala u bolnici te oni nisu naplaćeni privatnoj ordinaciji. Protiv nje je podnesena prijava za čak 54 kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv vlasnika ordinacije za isto toliko kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

- Provjerio sam i na ginekologiji su svi na poslu. Nikakvu službenu obavijest nisam dobio, a kad sam čuo, ostao sam bez teksta. No ako je riječ o papa-testovima, vjerojatno je riječ o patologiji, a ne ginekologiji – kaže Dubravko Tršinski, ravnatelj Opće bolnice Varaždin. Liječnica je kaznena djela počinila od siječnja 2008. do veljače 2010. godine.

Privatna ordinacija iz koje je dobivala uzurke je iz Varaždina, a njezin je vlasnik jedan od pritvorenih ginekologa u akciji Ordinacija. Kako saznajemo, još se nalazi u pritvoru. Sve to upućuje na dr. Zorana Pitnera, bivšeg voditelja Odjela za ženske bolesti i porodništvo, a potvrđuju to i prve neslužbene informacije.

Dvojica ginekologa puštena na slobodu
Na suđenju ginekolozima iz Varaždina, Koprivnice i Bjelovara na varaždinskome Općinskom sudu, nakon saslušanja svjedokinja, jučer su iz pritvora pušteni ginekolozi Neven Hećimović iz Koprivnice i Cvjetko Čandrlić iz Bjelovara.

Sud ih je odlučio pustiti da se brane sa slobode, kao i u slučaju dr. Aleksandra Jukića, koji zbog priznanja krivnje pred istražnim sucem nije ni bio pritvoren. Ispitane su sve svjedokinje na koje bi Hećimović i Čandrlić mogli utjecati.

Ostala četvorica ginekologa i dalje ostaju u pritvoru, a očekuje se da će i oni nakon saslušanja svjedokinja na koje više neće moći utjecati biti pušteni iz pritvora i braniti se sa slobode.

Na raspravama su prisutni i predstavnica varaždinske bolnice te predstavnik HZZO-a. Suđenje se nastavlja i danas saslušanjem svjedoka i izvođenjem dokaznih prijedloga, a također i u četvrtak i petak te idućeg tjedna.

Komentara 3

PI
prava istina
17:19 08.11.2010.

Da li će možda i odvjetnike koji ih brane sudac priupitati o primanju honorara na crno?! Jadni doktorčići nadrapali a kap su u moru prema recimo upravo sucima i odvjetnicima. Pitanje je i da li su ti liječnici možda porađali žene sudaca ili same sutkinje pa onda i ne bi bilo primjereno da im isti vode postupak. Ovdje je zrelo za izuzeće cijelog suda jer je to mala selendra u kojem nije moguće da se nisu susretali u osobnim potrebama . Istina je da ih treba čim prije pustiti jer je to sramota ovog društva i da se sada lomi na toj nekoj sići a krupne ribetine barakude plivaju. Ovi doktorčići nemaju sreće kao onaj u Čakovcu N. kojem je žena sutkinja pa se izvuko. No, da je prava i pravde prije svega bi trebalo na odgovornost trebalo pozvati te ubojice-majke koje su došle i dale da se ubijaju nerođena djeca. Sad će one protiv doktora, kako ih nije sram.

MM
Mladen Miletić
13:24 09.11.2010.

prava istina; shvati nakon toliko dojučerašnjih laži i podvala te neistina \"prava istina\" je tek u sljedečm stolječu na redu i ako? če doči polako na Balkan jel laž to je genetska osobina Balkna...Ovo o sucima zna se ali imajuaju potporuu ZAKONU; koji je tako pisan da bolje neide...Zato je pretvorba legalna harč je legalan a i sve ostalo što nevalja je zapravo legalno ne poznavanjem ili ne poštivanjem načela pravednosti poštenja karaktera morala!

CU
cunt
17:05 09.11.2010.

naši su doktori najbolje školovani, najkulturniji i najpoštniji na svijetu,,,pitaj hebranga po buš videl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije