Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRHKA RAVNOTEŽA

Lideri država Južne Afrike na hitnom sastanku zbog situacije u Zimbabveu

samit
AFP
05.11.2009.
u 20:08

Predstavnici udruga za građansko društvo u Zimbabveu pozvali su južnoafričke šefove država da "prestanu s Mugabeom postupati u rukavicama" nakon najnovijeg narušavanja jedva dogovorene ravnoteže vlasti.

U utorak je u Maputu, glavnom gradu Mozambika, održan hitan sastanak iza zatvorenih vrata šefova država Južne Afrike, okupljenih u SADC (Komisiju za južnoafrički razvitak), zbog novog zaoštravanja situacije u Zimbabveu i narušene ravnoteže vlasti koja je u veljači dogovorena između predsjednika Roberta Mugabea i premijera Morgana Tsvangiraija.

Tsvangirai je prekinuo odnose s Mugabeom zbog predsjednikova unilateralnog ponovnog imenovanja direktora državne riznice Gideona Gonoa i ministra pravosuđa Johannesa Tomane. Tsvangirai se žali da su parlamentarni predstavnici njegove stranke MDC (Movement for Democratic Change – Pokret za demokratske promjene) proganjani, a da je rizničar stranke Roy Bennett zadržan u zatvoru pod optužbom za terorizam.

Udruga Zimbabwean Civil Society Monitoring Mechanism je u Maputu održala konferenciju za novinare na kojoj je upozorila da se u Zimbabveu pojavljuju "pojačane prijetnje vladavini prava" i da se Mugabeova stranka ZANU-PF vratila svojim starim metodama: otmicama, mučenju, zauzimanju farmi i političkom nasilju te pozvala lidere SADC-a na oštriji tretman Mugabea.

Mozambički predsjednik Armando Guebuza, koji trenutačno predsjeda SADC-om, pozvao je zimbabveanske sukobljene vođe na primirje. Okupljeni šefovi država juga "crnog kontinenta" – DR Konga, Južne Afrike, Mozambika, Swazilanda i Zambije – saslušat će izvještaj komisije za utvrđivanje činjenica koja je prošli tjedan obišla Zimbabve, a na samitu će pored zimbabveanskih problema biti riječ i o nedavnim političkim incidentima u Lesotu i Madagaskaru.

Komentara 2

RE
rezonancija
09:21 06.11.2009.

Sinatra o cemu ti to?ako je laz izgorjet ce..ako je istina zazivjet ce ...cega se ti izgleda i bojis

OB
-obrisani-
21:02 05.11.2009.

Židovi = potomci robova i haremskih kurvi. Ne postoji narod koji kroz povijest nije porobio tu primitivnu stoku, i koji se nije izredao na njihovim ženama. Od Egipta, Asirije, Babilona i Rima, svi pamte kvalitetu židovskih kurvi koje su bezz ikakvog srama širile noge pred svim drevnim osvajačima. Njihovi židovski muževi mogli su samo slušati njihove krikove seksualne boli ali i zadovoljstva koji su dopirali do kamenoloma ili polja u kojima su robovali navedenim gospodarima. Zbog ove otužne povijesne činjenice kod židova postoji pravilo da se židov postaje po majci a ne po ocu, jer malo koji židov je kroz povijest bio otac svog djeteta. O tome svjedoči i sam 2. svjetski rat i masovno kurvanje židovki, jer iz pouzdanih obiteljskih izvora sam čuo kako židovke uopće nije trebalo prisiljavati čak ni nagovarati na snošaj, već su same širile noge poput najgorih seoskih kurvetina, za samo koricu kruha ili gutljaj vode. Navodno je svaka židovka znala po noći \"obraditi\" po četvoricu ili petoricu, a sutradan bi se sa mužem i djecom ponašala kao prava uzorna židovska majka. I onda se židovi čude što im se smije cijeli civilizirani svijet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije