Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI O ZLOČINU U SUSEDGRADU:

'Lice tog mladića proganja me već 100 dana, nadam da će monstrum odgovarati'

Ilustracija
Google Maps
10.11.2020.
u 19:02

- Ruke su mu bile vezane na leđima, a oko nogu su mu bili okovi. Dok su djelatnici Hitne pokušavali razgovarati s njim, prvo je stajao, no kako je bio užasno slab, donijeli su mu stolicu da može sjesti - ispričala je susjeda

Lice tog mladića proganja me već 100 dana i iskreno se nadam da će taj monstrum odgovarati za sve što je počinio - kaže susjeda 38-godišnjeg Amerikanca, koji je izgladnjivao i vezao brata (31), prisjećajući se dana kada su policija i Hitna pomoć došli na intervenciju u kuću u zagrebačkom Susedgradu.

- Ruke su mu bile vezane na leđima, a oko nogu su mu bili okovi. Dok su djelatnici Hitne pokušavali razgovarati s njim, prvo je stajao, no kako je bio užasno slab, donijeli su mu stolicu da može sjesti - ispričala je gospođa za 24sata.

Policija je tog 14. kolovoza reagirala po dojavi druge susjede koja je vidjela visokog, mršavog mladića kako kopa po kanti za smeće tražeći hranu. Do tog dana brata nikad nisu vidjeli.

Dolaskom na mjesto događaja u dvorištu nije bilo nikoga. Stoga su policajci pokucali na vrata kuće s velikim ograđenim dvorištem. Otvorio im je američki državljanin s trajnim boravkom u Hrvatskoj te ih pokušao uvjeriti da je sam u kući. No provjerom u evidenciji brzo su utvrdili da muškarac ima brata koji je s njim došao u Hrvatsku iz Amerike. Taj brat, doznajemo, ima autizam i 38-godišnjak mu je bio skrbnik.

Zbog vrlo lošeg zdravstvenog stanja u kojem je bio žrtvu su prvo prevezli u jednu zagrebačku bolnicu, a čim se malo oporavio, zbrinuli su ga u odgovarajućoj ustanovi. Njegov brat je zaradio kaznene prijave za obiteljsko nasilje i protupravno oduzimanje slobode te mu je određen istražni zatvor.

Još je šokantnije otkriće koje je policija pronašla u dvorištu skrivenom od pogleda visokom drvenom ogradom i gustim raslinjem. Amerikanac je u njemu iskopao rupu duboku oko metar i 60-ak centimetara širine.

- Iskopao mu je grob. Nema što drugo biti tih dimenzija. Susjeda, koja ima kuću odmah do dvorišta, znala ga je viđati kako hoda s lopatom u ruci. Već je mislila zvati policiju jer ju je to zabrinulo, a onda se ovo dogodilo - ispričao je jedan od susjeda.

 

Ključne riječi

Komentara 2

IP
info_punkt
19:30 10.11.2020.

baš htjedoh reći kako je ovdje postalo ko u Americi, kad vidim da se zapravo i radi o Amerikancima... :D:D:D

LI
liliZG
13:15 11.11.2020.

Nadam se da je u zatvoru, i da se dr zatvorenici malo igraju s njime kao on s bratom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije