Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan žena

Liberalke: Izmijenite zakon i dopustite zamrzavanje embrija!

roda5
Mišo Lišanin
08.03.2011.
u 15:31

Liberalke – Ženska inicijativa HSLS-a tvrde da su žene u Hrvatskoj još uvijek u podređenom položaju jer za isti posao u realnom sektoru primaju 16% manju plaću i lakše ih se otpušta

Međunarodni dan žena Liberalke – Ženska inicijativa HSLS-s iskoristile su za čestitke, ali i kritiziranje vlasti.
Žene u Hrvatskoj još uvijek su, tvrde, u podređenom položaju jer za isti posao u realnom sektoru primanju 16 posto manju plaću od svojih muških kolega, premalo ih je na vodećim pozicijama i lakše ih se otpušta.

Liberalke su predstavile i akciju “Tražimo od Vlade” koja će trajati tjedan dana. Na adresu Vlade poslat će tisuće “razglednica” sa 12 zahtjeva za poboljšanje kvalitete života. Između ostalog, traže da se izmijeni Zakon o potpomognutoj oplodnji, promjenu modela odlaska u mirovinu i osnivanje središnjega nacionalnog registra posvajatelja.

– Tražimo da se izmjenama zakona dopusti zamrzavanje zametaka te da se ženama omogući izbor hoće li u mirovinu sa 60 ili 65 godina, ali pod jednakim uvjetima. Sramotno je da ne postoji središnji registar posvajatelja. Očekujemo da se on izradi i da postoje transparentne liste čekanja – kažu Liberalke.

Komentara 8

ER
erstica
16:23 08.03.2011.

ponosna sam što sam LIBERALKA! Sretan Dan žena svim članicama HSLS-a ali i svim građankama RH općenito, nadam se da će nam sljedeće godine, nakon izbora biti još sretniji! Jer ova nesreća na vlasti... iako je žena...

SU
superiskaa
16:33 08.03.2011.

gdje se može skinuti ta razglednica? imam nekoliko markica viška

TC
tomo crni
16:21 08.03.2011.

Izmjenite zakon i zabranite ubijanje nerođene djece!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije