Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna agonija

Dino (20) leži u bolnici četiri godine, nitko ne zna uzročnika bolesti

bolnica
Foto: Getty Images
28.10.2018.
u 15:30

Dino je prikovan za krevet s teškom dijagnozom - rijetki oblik paraneoplastički encefalitis, a njegov organizam stvara protutijela koja mu napadaju mozak

Već više od 1380 dana dvadesetogodišnji Dino Jurić-Šestić iz Vrbanje prikovan je za krevet u zagrebačkoj Klinici "Fran Mihaljević" s teškom dijagnozom - rijetki oblik paraneoplastički encefalitis. Protutijela pristižu i napadaju mu mozak, a žarišta nema i unatoč svim pokušajima, terapijama i maksimalnom naporu liječnika uzročnik bolesti nije pronađen. Liječnici napominju da ni u literaturi nisu pronašli tako mladog pacijenta s istom dijagnozom.

Uoči Božića 2014. godine, do tada zdrav učenik Ekonomske škole u Županji i uspješan sportaš počeo se žaliti na nesanicu, bolove u vratu, a krenuli su i napadaji i problemi s gubitkom pamćenja i motoričkim sposobnostima, prenosi Glas Slavonije.

U zagrebačku kliniku zaprimljen je 16. siječnja 2015. Očajni i iscrpljeni roditelji iznajmili su stan i dvije su godine bili u Zagrebu, bdjeli nad sinom, a sada su izgubili svaku nadu za oporavak. Teška bolest i boravak u Zagrebu financijski su iscrpili obitelj. 

- Dino je jako loše, iz dana u dan sve mu je lošije i stalno se pitam koliko će se naš borac još uopće moći nositi s tim. Tijelo mu je klonulo, organizam jednostavno više nema snage za borbu. Otpočetka su nam, nakon što su dijagnosticirali bolest, liječnici govorili da neće biti dobro, ali trebalo nam je vremena da to shvatimo i pokušamo prihvatiti - priča shrvana majka za Glas Slavonije.

Majka je jako zahvalna osoblju bolnice na velikom trudu i brizi.

- Svi oni zaslužuju svaku pohvalu. Sestre su zbilja divne, s toliko pažnje i odgovornosti već gotovo četiri godine brinu se o Dini. Cijeli tim doktora nikada nije digao ruke od njega i dalje se predano bori te da nije njihova ogromnog truda, vjerujem da našeg sina već odavno ne bi bilo - priznaje majka Kristina.

Svi koji žele mogu pomoći uplatom na račun HR9524850033200136733 otvoren u Croatia banci na ime Dino Jurić-Šestić.

Ključne riječi

Komentara 20

SV
svarog
20:56 28.10.2018.

psihopati,degenerici,vjerski zatucanci, ostavite se komentiranja jer pomislite kroz sto prolazi ovaj mladic i njegovi najblizi! bavite se majom suput i nogometom, to vam je domet!

NO
nogogaz
15:36 28.10.2018.

Ako moze nek potrazi pomoc u zapadnoj antifa civilizaciji...

Avatar ivo587
ivo587
16:19 28.10.2018.

cjepiva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije