Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holy predstavila zakon

'Lex cannabis' ide u raspravu: Svaka punoljetna osoba moći će imati devet biljaka

Mirela Holy
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
11.02.2020.
u 09:16

"Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javnu raspravu – pročitaju zakonski prijedlog i daju primjedbe", kazala je Mirela Holy

Predsjednica SDP-ova Savjeta za zeleni razvoj i jedna od najzaslužnijih osoba za ''Lex cannabis'' Mirela Holy, gostujući u RTL Direktu, najavila je da zakon za tjedan do 10 dana ide u javnu raspravu kroz saborsku raspravu i predviđa potpunu legalizaciju konoplje.

''Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javnu raspravu – pročitaju zakonski prijedlog i daju primjedbe. Njime se predviđa potpuna legalizacija i liberalizacija konoplje, što znači da se potpuno predviđa iskorištavanje svih potencijala konoplje u gospodarske i rekreativne te medicinske svrhe'', istaknula je Holy.

Podsjetila je da su dosadašnji modeli regulacije u rekreativnom smislu išli ili pod kontrolom države kao u Urugvaju ili kroz privatni sektor kao u Kanadi i SAD-u: ''Mi predlažemo hibridni model u vidu državne agencije kako bi se na tržištu zadržala visoka kvaliteta. Kada govorimo o upotrebi kanabisa u rekreativne svrhe, svaka punoljetna osoba može za svoje potrebe uzgajati do devet ženskih biljaka u punom cvatu s visokim udjelom THC-a'', kazala je.

''Konoplja ima velik gospodarski potencijal, a s obzirom na to da je vrlo kvalitetna u smislu da čisti tlo te da ima do četiri puta veću sposobnost upijanja CO2, važna je i u borbi protiv klimatskih promjena. Ekonomske koristi su goleme, kao i za razvitak znanosti, može se upotrijebiti za kozmetiku, papir…'', istaknula je Holy.

Video: Zapljena marihuane


Ključne riječi

Komentara 60

Avatar dpejakovic
dpejakovic
09:45 11.02.2020.

Dakle da si željela istinski donijeti ovaj zakon onda bi ga predložila u trenutku kad i ako budeš na vlasti. S obzirom da vlast ne želi ovaj zakon jedini učinak ovoga je pokušati privući što više dimitelja za izbore a zakon ne donijeti.

Avatar Mentat
Mentat
09:58 11.02.2020.

Super...kad romske obitelji budu imale plantažu, (iznajmljivat će "člana obitelji" za nekog, ne vjerujem da će raditi), zakon im ništa ne može. A zamisli ti te obitelji, "mater ćaća devetoro djece tetak tečinica sestrična stric strina ujci ujne i njihova mnogobrojna djeca...." svaki s po 9 stabljika....Njiva.

VE
velikojeto
17:13 11.02.2020.

imali ste 4 godina apsolutne vlasti niste proveli ništa od plana 21 i sad opet slušamo bajke od vas, ajte sjašite....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije