Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Lesar: Kosor mora obznaniti tekst Ugovora o pristupanju EU

'01.05.2011., Zagreb - 1. sabor stranke Hrvatski laburisti - stranka rada odrzan je u Histrionskom domu u Zagrebu. Dragutin Lesar  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
19.09.2011.
u 12:24

Hrvatski laburisti upozoravaju da se građani opredjeljuju na temelju predrasuda, a ne razuma.

Velika većina hrvatskih građana nema racionalne osnove za donošenje odluke na referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, upozorio je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar u danas objavljenom otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor.

– Danas se hrvatski građani opredjeljuju za Europsku uniju ili protiv nje temeljem nekih općih stavova, vjerovanja, svjetonazora i osobnih iskustava – kaže se u pismu koje potpisuje Lesar.

– Hrvatski građani ne znaju (i nitko im to do sada nije rekao) što je to ispregovarano, što je dogovoreno i što nas čeka.

U pismu se od premijerke zahtjeva da integralni tekst Ugovora o pristupanju Europskoj uniji odmah pruži na uvid hrvatskim građanima, s obzirom na to da će taj ugovor imati ogroman utjecaj na njihov život u budućnosti.

– Taj će nam ugovor u detalje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća, odredit će nam kako ćemo proizvoditi ono što proizvodimo, kako ćemo to prodavati, kako ćemo obrađivati svoje njive, kako ploviti svojim morem – navodi se u pismu, koje u cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentara 84

Č7
čvor2.76
12:40 19.09.2011.

Ne treba pokazati ugovor već treba objaviti pročišćene tekstove o svakom pregovaračkom polju. Tako možemo vidjeti šta su HDZ-jci ispregovarali na poljima energetike, mora, ribarstva, prometa i poljoprivrede.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:46 19.09.2011.

Lesar:Kosor moraobznaniti tekst Ugovora o pridtupanju EU ! Bravo Lesar kak to dase nije Friscic seti tog pitanja i pital gos[podju J.Kosor i ako sjedi u njenoj vladi ?. Bravo Lesar u tom pitanju u pristupanju u EU nema prigovoraora i ja se slazeu . Milanovis nesto spominje i opominje dase provjeri prije nego se potpise ali zasto se ne poziva dase objasni taj ugovor narodu da im bude jasno kaj bumo izgubili i kaj bumo dobili . Fala bogu dase je netko setil prije nego bude prekasno.

DR
drug
12:51 19.09.2011.

Izgleda da ce biti nesto slicno kao sa INA- om sto se ugovora tice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije