Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čipka

Lepoglavčani na Jelačić placu od 9 do 15 sati

cipka (1)
presnimila Ljiljana Risek
02.09.2011.
u 14:28

Osim festivalskog programa, Lepoglava će u metropoli predstaviti i svoju ostalu bogatu atrakcijsku baštinu

U sklopu organizacijskih priprema za predstojeći 15. međunarodni festival čipke što će se, pod pokroviteljstvom predsjednika republike dr. Ive Josipovića, u Lepoglavi održati od 22. do 25. rujna, Turističko društvo u nedjelju, 4. rujna, predstavit će program festivala u Zagrebu. Na štandovima na Trgu bana Jelačića, Lepoglavčani će od 9 do 15 sati stanovnike metropole u svoj grad čipke pozvati nizom promotivnih programa i aktivnosti.

Dok će čipkarice zainteresiranima pokazati način izrade poznatih lepoglavskih špica, a one najljepše i najatraktivnije, koje nose naziv Izvorno hrvatsko, ponuditi i na prodaju, članovi lepoglavskih udruga, učeničkih zadruga i OPG-a predstavit će građanima ono najljepše i najatraktivnije što im Lepoglava može ponuditi. Dakako, riječ je o poludragulju ahatu i nakitu od minerala ovoga kraja, o gastronomskim delicijama, vinima, raznim suvenirima, rukotvorinama i proizvodima tradicijskih obrta od prirodnih materijala. Sve to bit će popraćeno nastupom Limene glazbe i drugih glazbenih skupina s ovoga područja, a aktivisti Turističkog društva će građanima podijeliti i velik broj promotivnih letaka, brošura i programa.

Sve detalje i informacije vezane uz najveću čipkarsku manifestaciju u Hrvatskoj mogu se pročitati na internetskoj stranici www.lepoglava-info.hr/festival-cipke. Supokrovitelji festivala su ministarstva kulture, turizma i poljoprivrede, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Varaždinska županija i Grad Lepoglava. Medijski je pokrovitelj festivala čipke Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije