Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći entitet

Leko i Ljubić o rezultatima izbora i formiranju tijela vlasti u BiH

Josip Leko
Patrik Macek/PIXSELL
08.12.2014.
u 17:09

Leko je rekao da će Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO-a, učiniti sve što može kako bi svojim iskustvom pomogla BiH u ispunjavanju europskih standarda

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Božom Ljubićem, koji ga je izvijestio o provedenim općim izborima i pregovorima o formiranju tijela vlasti u BiH.

Kako javljaju iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, Leko i Ljubić usuglasili su se kako je neophodno da buduće institucije vlasti odražavaju izborne rezultate i izborni legitimitet sva tri konstitutivna naroda i svih građana BiH. Ljubić je naglasio kako su stranke okupljene oko Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) dobile plebiscitarnu potporu hrvatskih birača. To, ocijenio je Ljubić, omogućava djelotvoran odnos prema promjenama Ustava i Izbornoga zakona BiH, što bi hrvatskom narodu pružilo prigodu da sam bira svoje legitimne predstavnike.

Leko je rekao da će Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO-a, učiniti sve što može kako bi svojim iskustvom pomogla BiH u ispunjavanju europskih standarda. Poručio je kako će se Hrvatska snažno zalagati da BiH ubrza svoj put prema EU.

>>Lagumdžijin pulen izabran za novog predsjednika SDP-a BiH

>>Predsjednik Sabora Josip Leko napokon naučio hrvatski

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
19:43 08.12.2014.

Mi da nekog ucimo ,pa nismo u stanju da ni sebe da dovedemo u red.Gospodo prvo svoje dvoriste sredite pa onda kod susjeda .

Avatar mili99
mili99
19:42 08.12.2014.

Treći entitet za Hrvate u BiH, naravno čim Leko i njegovi drugovi odu s vlasti jer oni samo žele smanjiti prava Hrvatima u BiH. Jedan narod, bio on u RH ili BiH.

GA
Gambit
00:02 09.12.2014.

Zna li ovaj LJubić da ga je Leko iskoristio za promidžbu Josipovića među tamošnjim glasačima? Leko je Hercegovac ali SDP -- i pripadajuće biračko tijelo -- u Hrvatskoj ne voli Hrvate u Bosni i Hercegovini. Dražiji su im tamošnji muslimani. Katolici nemaju što tražiti u SDP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije