Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atentat na premijera

Legija planirao optužiti Hrvata za ubojstvo Zorana Đinđića

11.03.2013.
u 10:20

Plan Legije bio je krivnju za ubojstvo skrenuti na drugu stranu - na Hrvatsku pa su prije atentata doveli iz Hrvatske Ivana Icu Matekovića.

Beogradske Vesti online, u danima godišnjice ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, donose detalje o atentatu iz \"prve ruke\", Bore Banjca i Mile Novakovića, policijskih načelnika koji su vodili istragu ubojstva premijera i koji su razotkrili, a potom i uhitili članove zemunskog klana i Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije koji su planirali krivicu za ubojstvo svaliti na Hrvata Ivana Icu Matekovića. Policija je objavila fotografije osumnjičenih pa je plan propao.

- Da smo samo dan zakasnili s objavljivanjem fotografija \"zemunaca\", možda bi se stvar okrenula u potpuno drugom smjeru i tko zna šta bi bilo. Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević Šiptar su planirali preuzimanje vlasti. Možda bi se sutradan nakon atentata pojavio netko tko bi \"rješio\" slučaj i znao tko je ubio Đinđića - tvrde Banjac i Novaković dodajući kako se iz saslušanja uhićenih sudionika ubojstva kasnije otkrilo kako je plan Legije bio krivnju skrenuti na drugu stranu - na Hrvatsku pa su prije atentata doveli iz Hrvatske Ivana Icu Matekovića.

- Njega su dočekali na prijelazu Batrovci, a čim je prešao granicu, na parkingu ga je čekao Legija u službenom automobilu. Doveli su ga u Beograd i odveli u streljanu na Topčideru odakle su prethodno sve istjerali kako bi pucao iz puške. Pretpostavljamo da je on doveden kako bi se okrivio za ubojstvo - kaže Banjac.

Mateković je potom, prema saznanjima beogradske policije, smješten u hotel u Bačkoj Palanci, mjesta na Dunavu preko puta Iloka.

- Odmah kada je ubijen Đinđić, počela se puštati priča, a i do nas je došla informacija, kako je tu bio neki čovjek iz Hrvatske, da je \"upucavao pušku\" i da je to ubojica. Plan je, pretpostavljamo, da ubrzo nakon ubiojstva Legija izađe u javnost, kaže kako je rješio ubojstvo i plasira priču da je taj Hrvat ubio premijera i tu bi bio kraj priče. Legija bi ispao heroj, a on i Spasojević bi preuzeli vlast. To je propalo, pa je Legija Matekovića poslije pustio da se vrati u Hrvatsku - pojašnjava Banjac za Vesti online.

>>Španjolska će Srbiji izručiti Vladu Budalu, ubojicu Zorana Đinđića!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije