Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog vladi

Legalizacijom bespravne gradnje do 125 tisuća radnih mjesta

klaric
VL
11.05.2011.
u 14:00

Prema Klarićevim riječima u Hrvatskoj je pola milijuna bespravno sagrađenih objekata koji bi plaćanjem određenog iznosa, u prosjeku 20 tisuća kuna, postali legalni, a novac bi se izdvajao za otvaranje novih radnih mjesta.

Zlatko Klarić, predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH), danas je na konferenciji za medije ispred Zavoda za zapošljavanje u Zagrebu Vladi uputio prijedlog kojim bi se legalizacijom bespravnih objekata u Hrvatskoj otvorilo 125 tisuća radnih mjesta. Ovaj je prijedlog zajednički projekt Bloka umirovljenika Hrvatske, ASH i Zajednice nezaposlenih Hrvatske.

Prema Klarićevim riječima u Hrvatskoj ima pola milijuna bespravno sagrađenih objekata koji bi plaćanjem određenog iznosa, u prosjeku 20 tisuća kuna, postali legalni, a novac bi se izdvajao za otvaranje novih radnih mjesta.

– Dvadeset tisuća kuna pomnožimo s pola milijuna bespravno sagrađenih objekata, a računamo li da jedno radno mjesto stoji 80 tisuća kuna, zaposlit ćemo 120 tisuća nezaposlenih – optimistično je rekao Klarić.

Naglašava da je tih 20 tisuća prosjek koji bi se dobio iz tri skupine objekata – luksuznih, socijalnih i osnovnih, pri čemu bi, primjerice, kuća od 20 četvornih metara za legalizaciju morala platiti 2000 kuna, a luksuzna vila vrijedna od dva do tri milijuna eura, kaže Klarić, platila bi ovisno o kvadraturi i po 80 tisuća kuna.

Godina dana bio bi rok u kojem bi vlasnici mogli legalizirati svoje objekte.

Naglasio da se otvaranje novih radnih mjesta ne odnosi jedino na državnu upravu.

– Možete otvoriti svoju farmu, dobit ćete poticaj od države 80 tisuća kuna, nepovratni poticaj od Europe, zapošljavate druge ljudi i tako punite mirovinski fond koji je danas jedan od najvećih problema. Ne vidim razloga zašto netko ne bi iskoristio ovu ponudu – dodao je Klarić.

Istaknuo je da od trenutačnog stanja u državi nitko nema koristi, a da se prihvati njegov prijedlog, koristi bi imali i država i umirovljenici i nezaposleni.

Komentara 17

BZ
Branko Zajec
15:36 11.05.2011.

Klarić ne odustaje.Silom bi u politiku, a talenta nema. Zato nastaju ovi i slični nebulozni prijedlozi.

DU
Deleted user
15:43 11.05.2011.

I pouka i ove epizode bespravnog graditeljstva jest da će država imati jako puno razumijevanja za one koji su bespravno gradili odnosno na kraju balade će platiti par tisuća eura, tek toliko i gotova priča. A onaj tko želi PRAVNO nešto sagraditi, u startu mora iskeširati i deset puta veći iznos što na ime različitih dozvola, komunalnog doprinosa i inih troškova. On će biti magare kojeg će samariti državna i lokalna birokracija, odnosno u lokalnom ambijentu budala kojem će se cerečiti bespravni graditelji.

MA
medjimurac.at
14:53 11.05.2011.

Gosp. Klaric , pitanje je dali su onda svi ostali budale da placaju sve namete i legalno grade svoje objekte?? Cemu ce nam uopce onda zakoni ajmo na divlji zapad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije