Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST NA DUNAVU

Led na rijekama u Srbiji uništava sve pred sobom

Beograd Dunav (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
21.02.2012.
u 11:04

Najkritičnije je na Dunavu u Beogradu i Zemunu gdje je led uništio 100 čamaca i 80 posto splavi te Nautički klub Zemun

Poslije niskih temperatura i obilnog snijega ovih dana Srbiji probleme stvara i led koji se kreće rijekama i pustoši sve pred sobom. Do sada je u naletu leda na Dunavu uništena marina Nautičkog kluba Zemun, a samo na tom području oštećeno je više od sto čamaca i 80 posto splavi.

Sličnih je problema bilo i na Dunavu pokraj Novoga Sada gdje je oštećeno više čamaca, a počeo je tonuti i jedan brod-restoran koji je led teško oštetio. Istaknuta je i zabrinutost nadležnih da bi led mogao oštetiti i usidrene barže te mostove na rijekama. U utorak se u Beogradu očekuje još 20-ak kilometara leda koji se kreće rijekom.

Dunav pokraj Smedereva, kao i u još nekim mjestima, potpuno je zaleđen, a nekim dijelovima led je debeo i do 25 centimetara. Unatoč tome nadležni ističu da nema opasnosti od većih šteta i kako su angažirana tri ledolomca koja ledu koji pristiže otvaraju put.

Ključne riječi

Komentara 11

CA
cro.army
13:12 21.02.2012.

Ima li među razbijenim čamcima koji iz dubrovačke marine?

Avatar morski covik 3
morski covik 3
13:14 21.02.2012.

Odlicno!!!

OB
-obrisani-
15:24 21.02.2012.

A dobar im je onaj ledolomac. najmodernije nešto........... Čovjek sa sjekirom i razbija led. čudo jedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije