Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

LeBron i Magic oduševljeni Obamom

06.11.2008.
u 10:47

Ponajbolji košarkaš svih vremena Earvin Magic Johnson i današnja zvijezda NBA lige LeBron James večer rezultata predsjedničkih izbora u SAD-u dočekali su oduševljeni ishodom.

Ulaskom u Bijelu kuću Barack Obama je, kazuje Magic Johnson, otvorio novo poglavlje američke politike i srušio sve rasne barijere postavši prvi tamnoputi lider Sjedinjenih Američkih Država.

- Zna kako motivirati ljude, jedan je od najpametnijih političara koje sam ikada vidio. Prekoračio je sve rasne granice i došao na predsjedničko mjesto u pravo vrijeme. Amerika ima velikih problema - tvrdi bivša zvijezda Los Angeles Lakersa, inače pristaša Clintonove politike.

- Odana sam osoba i odan sam obitelji Clinton, a sada ću odan biti Baracku.

Upitan kakva mu je bila prva reakcija nakon proglašenja rezultata, Johnson je rekao:

- Skakao sam u zrak od sreće, a nakon toga počeo plakati. Ovo kazuje da u životu uistinu možeš postati sve što želiš. Drago mi je što smo svjedočili tome.

Slično je kazivao i LeBron James koji je nakon odigrane utakmice protiv Bullsa izborničku noć proveo u društvu obitelji.

- To je nešto što možeš ispričati svojoj djeci, to je dokaz da možeš biti ono što želiš. Ne moraš postati košarkaš, možeš postati predsjednik SAD-a - rekao je James s majicom na kojoj se nalazio Obamin lik, dodavši kako je osjećaj koji ga je prožeo - nevjerojatan.

- Ovo je povijesni dan. Mnogi članovi moje obitelji nisu nikada mislili da će on doći, ali vremena se mijenjaju - rekao je lider Cleveland Cavaliersa koji je i sam je financijski potpomagao Obaminu kampanju doniravši 20.000 američkih dolara.

(Totalsport)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije