Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Lažnom vojnom invalidu isplatili 1,6 milijuna kuna mirovine, tvrdio da je ozlijeđen u ratu

Novac/Ilustracija
Davor Puklavec/Pixsell
05.01.2021.
u 19:31

Kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

- Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak od siječnja 1996. do rujna 2020. u Koprivnici i Zagrebu ishodio da mu se izda nalaz i mišljenje invalidske komisije nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena stopostotna invalidnost kao posljedica tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu, iako to nije bila istina jer u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede, i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem. Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale - napominju u DORH-u.

Kao vojnom osiguraniku priznato mu je pravo na invalidsku mirovinu koja mu je isplaćivana do rujna 2020. godine.

- Na opisani način je stekao protupravnu imovinsku korist u vidu nepripadno isplaćenih iznosa invalidske mirovine od ukupno više od 1.600.000 kuna - navode u DORH-u. 

Ključne riječi

Komentara 124

DU
Deleted user
19:59 05.01.2021.

Ovakvim (ne)ljudima treba oduzet imovinu i osudit ih na višegodišnje kazne! Ovakvi su isprljali čast i dignitet Domovinskog rata!Od branitelja stvorili "unutarnjeg neprijatelja" i "šatoraša".

KI
kingfisher57
19:59 05.01.2021.

...pitam se koliko ima takvih kao on.

P1
Pobrkabi.1
20:06 05.01.2021.

Ja znam jedno.150 u dubravi.kojima je karamarko.i ekipica radila papire iskoristili o povlastice za aute al staces to je sve normalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije