Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEGA Vijećnik HSP-a B. Lujanac optužuje

Lažnom ostavkom do novog proračuna

hrv-05-link.jpg
import
30.12.2005.
u 19:29

Pred zgradom Županije u Požegi jučer se odvijala drama jer zaštitari nisu dopustili ulazak na sjednicu Skupštine vijećniku Božidaru Lujancu, esdepeovcima ni novinarima. Na sjednici se trebalo odlučivati o proračunu, ali i o tome hoće li dosadašnja koalicija HDZ-HSP-HSLS-DC-HSU ostati ili pasti.

Uvertiru je priredio Lujanac, donedavni predsjednik ŽV HSP-a koji tvrdi da je njegova stranka poslala lažnu ostavku koju on nije potpisao, što je ovjerio i izjavom kod javnog bilježnika, a na osnovi koje je on jučer ipak zamijenjen novim vijećnikom Miroslavom Potnarom. Kako Lujanac nije želio podržati proračun u kojem nedostaje 8,4 milijuna kuna, koje je župan Bagarić posudio privatnim tvrtkama Vlade Zeca, sadašnjeg dožupana za gospodarstvo, HSP ga je želio zamijeniti kako bi se sačuvala sadašnja koalicija. U naguravanju pred vratima HTV-ovoj je novinarki Sanji Najvirt ozlijeđeno lice zbog razbijenog stakla na vratima.

Sve se ovo događa jer je na djelu politička i ostala mafija. Kako su određeni vijećnici onemogućeni u svom ustavnom pravu da sudjeluju na sjednici, oni će podnijeti tužbe kazao je Zdravko Ronko, vođa oporbe bez koje je jučer ipak prihvaćen proračun.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije