Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetio plinskim pištoljem

Lažni policajac iznuđivao maserke: Svakog ponedjeljka moraš mi dati 1.000 kuna

kune
Davor Puklavec/PIXSELL
30.12.2018.
u 12:27

Prilikom susreta s jednom od oštećenih osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, odbacio je pištolj i prethodno oduzetu osobnu iskaznicu oštećene, međutim, policijski su ga službenici sustigli i uhitili

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništva i jednog kaznenog djela iznude u pokušaju na štetu dviju žena, jedne 27–godišnjakinje i 40-godišnje državljanke Republike Srbije. 

Ovog Božića osumnjičeni je stupio u telefonski kontakt s oštećenom državljankom Srbije, čiji broj telefona je pronašao pod oglasom pružanja usluga masaže, nakon čega je dogovorio masažu i otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik bez da joj je pokazao policijska obilježja. Međutim, kada ga je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, isti je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac. Kako oštećena nije imala novce, osumnjičeni je uzeo njezinu osobnu iskaznicu i prijeteći naložio da mu svakog ponedjeljka mora predavati 1.000 kuna ili 100 eura, nakon čega je izišao iz stana.

Dva dana kasnije, 27.prosinca 2018. došao je i do adrese stanovanja 27- godišnjakinje, kojoj se na identičan način predstavio kao policijski službenik, te odmah po ulasku zatražio ju da mu preda novac, a kada je ista odbila poslušati ga, izvadio je plinski pištolj, repetirao ga, uperio u smjeru glave oštećene te ponovno zatražio novac. U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 eura i 800 kuna nakon čega je osumnjičeni, s otuđenim novcem izišao iz stana.

Odmah idućega dana, putem telefona kontaktirao je oštećenu državljanku Republike Srbije i prijeteći joj, zatražio da mu preda 1000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra u Zagrebu, na što je oštećena u dogovoru s policijskih službenicima, pristala. Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, kojom prilikom je odbacio svoj pištolj i prethodno oduzetu osobnu iskaznicu oštećene, međutim, policijski su ga službenici sustigli i uhitili.

Protiv osumnjičenog ponesena je kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetniku zbog osnova sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništva i jednog kaznenog djela iznude u pokušaju, te je priveden pritvorskom nadzorniku, priopćili su iz PU zagrebačke.

Pogledajte video ovog smotanog pljačkaša

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
15:41 30.12.2018.

Hm, koji kokosari mila majko. Jad troprsticki i policijotski. Koja je poanta pisanja ovog clanka. Uhicen kokosar koji je kamatario kokos.

LI
liliZG
15:54 31.12.2018.

točan naslov "Lažni policajac iznuđivao lažne maserke:"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije