Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Lažni bankar opljačkao 79-godišnjaka

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
04.04.2016.
u 10:25

Policija upozorava građane da ne puštaju neznance u svoje domove.

Lažni bankar pokrao je 79-godišnjaka iz Našica. Nazvao je nesretnog starca 1. travnja popodne i rekao kako će netko doći provjeriti valjanost novčanica koje ima u kući. Nije to, nažalost, bila prvotravanjska šala, "bankar" je uzeo više od 5.000 kuna i nestao. Policija upozorava građane da ne puštaju neznance u svoje domove. 

– Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu. Ne dajte se zavesti njihovim navodnim titulama, ne nasjedajte na upornost. Kada ste sami u stanu, zamolite nekoga od susjeda da vam se pridruži – upozoravaju iz PU osječko-baranjske. 

Nužno je i zapamtiti izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas, madeže, ožiljke, tetovaže, ali i zapisati registarsku oznaku. 

– Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj 192 – ističu iz policije.

>> Dvojac ženu (90) tražio vode, ona ih pustila u kući pa je opljačkali

Komentara 1

DU
Deleted user
16:44 04.04.2016.

meni cim kaze da je iz neke drzavne ustanove i udje u dvoriste odma pucam bez upozorenja,nazalost nemam povjerenja u institucije i strah me pa se moram branit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije