Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA

Lažni apel za pomoć: Djevojčica Kristina Omić ne postoji!

policija ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23.02.2019.
u 16:59

Ovih se dana na društvenim mrežama kreirao apel za pomoć petogodišnjoj Osječanki Kristini Omić, koja boluje, kako stoji u objavi na web-stranici, "od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije

Ovih se dana na društvenim mrežama kreirao apel za pomoć petogodišnjoj Osječanki Kristini Omić, koja boluje, kako stoji u objavi na web-stranici, od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća. Uz tekst je objavljena i fotografija djevojčice koja leži u krevetu, navedena je čak i adresa u Osijeku, kao i žiro račun na koji se može uplatiti pomoć za operaciju.

Navedeno je i kako operaciju nije moguće obaviti u Hrvatskoj, već u Chicagu te je za nju potrebno prikupiti 80 tisuća američkih dolara. No novinarka 'Glasa Slavonije' odlučila je pomnije istražiti ovaj slučaj te je otkrila kako navedena adresa zapravo ne postoji.

-U bazi podataka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osoba Kristina Omić iz Osijeka, rođena 12. lipnja 2014. godine, nema utvrđen status osigurane osobe, niti je na drugi način evidentirana u sustavu- stoji u dopisu osječkog Područnog ureda HZZO-a.

Policiji je već poznata lažna adresa, a djevojčica rođena tog dana i s tim imenom nije evidentirana u podatcima kojima raspolaže Policijska uprava osječko-baranjska.

-Dok naše službe provjeravaju sve činjenice, mogu tek apelirati na građane da ne nasjedaju na ovaj apel i da ne uplaćuju novac na navedeni žiroračun – kaže Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Lažni apel za pomoć možete pogledati ovdje, a uzimajući u obzir velikodušnost naših građana kada su humanitarne akcije u pitanju, prevaranti su zasigurno barem djelomično napunili džep.

>>Kronologija afere lažnih SMS-ova

Ključne riječi

Komentara 5

SC
schwertransport
18:27 23.02.2019.

Većina njih ne postoji zato vecina ljudi ne donira novac jer ne ide kuda treba ili potrebitima

Avatar gordi
gordi
09:39 24.02.2019.

budite oprezni na društvenim mrežama FB pojavljuju se razne kreditne agencije i nude zajam blokiranim,penzionerima i sl...caka je da im uplatite 1700 kn prije realizacije kredite nakon toga vas oni obavjeste da niste kreditno sposobni i za troškove vam uzmu 850 kn...čista prijevara a policija kao i obično ne reagira

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
08:11 24.02.2019.

Izgleda da VL podržava ilegalnu prostituciju jer objavljuje i dopušta komentare kao što je od BLAYLACARLA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije