Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNA SAMARITANKA

Na stan primila 14-godišnjakinje koje su pobjegle iz doma, pa ih podvodila za novac

pedofilija
Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell
19.11.2018.
u 17:14

Antonija B. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na 22 mjeseca zatvora.

Pod  krinkom  pomoći i samilosti, okrutno je iskoristila dvije maloljetnice te  ih je za novac podvodila. Zbog toga je Antonija B. na zagrebačkom Županijskom  sudu  nepravomoćno osuđena na 22  mjeseca  zatvora.  Njezin izvanbračni  suprug oslobođen je optužbi, a na 14 mjeseci zatvora osuđen je i jedan od korisnika.

I  tu priča postaje zanimljiva jer je riječ o Afganistancu, koji je tijekom postupka  antropološki  vještačen kako  bi  se  utvrdile  njegove godine s obzirom  da  je  tvrdio  da  mu  je 17. A nije. Ima više od 25 godina. Uz to, nije poznat ni njegov identitet, a do daljnjeg je u Remetincu.

Cijela ta horor pričala počela je lani kada je sin Antonije B. pobjegao iz Doma  za djecu s problemima u ponašanju. S njim su pobjegle i njegove dvije prijateljice,  a  Antonija B. pristala ih je primiti u svoj zagrebački dom. Djevojčicama  je jedno vrijeme bilo dobro kod Antonije B., a onda ih je ona počela nagovarati i poticati da za novac pružaju seksualne usluge. Događalo se  to  prošlog ljeta, a djevojčice su tada imale po 14 godina svaka. 

Prema optužnici, tijekom kolovoza i rujna 2017. imale su spolne odnose s dvojicom Afganistanaca,  za  što  im  je  plaćeno  od 100  do 200  kuna.  Jedan od Afganistanca, s jednom od djevojčica je imao spolne odnose pet puta i svaki put  joj je platio. On je osuđen zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina,  a  tijekom  postupka je tvrdio da se zove Koner Javed Khan i da je rođen  2000. Bio je smješten u Domu u Nazorovoj, a zatražio je i azil, koji mu je odbijen.

Tijekom  postupka  je  utvrđeno  i  da  je  u  Bugarskoj  tvrdio da se zove Nanegyalay Rahman i da ima 27, a u Mađarskoj da se zove Kamran Khan i da je rođen  1991.  Kako  sud  nije  znao  o  kome se radi, a ni sada to još nije utvrđeno,  određeno  je  da  ga  se antropološki  vještači.  Stručnjaci su utvrdili  da ima više od 25 godina. Taj je podatak bio važan za određivanje kazne, jer je u Hrvatskoj zabranjen seksualni odnos s mlađima od 15 godina pa  čak  i  ako  su  te  osobe pristale na seksualni odnos. Iznimka je samo slučaj  kada  je dobna razlika osoba koje stupaju u seksualne odnose do tri godine. 

Optuženi Afganistanac je u obrani tvrdio da ima 17 godina, a branio se  i  da  nije  znao  da  hrvatski  zakoni  zabranjuju  seksualne odnose s 14-godišnjakinjama.  Tijekom  suđenja priznao je da je djevojčici plaćao za seksualni  odnos, što mu je cijenjeno kao olakotno. On je inače u Remetincu od  14.  listopada  2017.  a  tamo  je  i  vraćan nakon objave nepravomoćne presude.   Drugi  korisnik  seskualnih  usluga  maloljetnica  više  nije  u Hrvatskoj. 

Komentara 11

BK
branko-kockica
19:17 19.11.2018.

Ako sam dobro shvatio, Afganistanac od cca 27 godina, bez papira, kaže da ima 17 godina, i ovi ga stave u dom za nezbrinutu djecu? I još su mu kao olakotnu okolnost uzeli to što je plaćao za seks? Pa jeste vi normalni? Plenkoviću, jebo ti Juncker mrtvog Kušćevića na grobu!

BL
bljak007
18:06 19.11.2018.

Dosad svi ovi migranti, koji dolaze u hrvatsku u želji da odu u njemačku dolaze bez indentifikacijskih isprava. Zar to ništa ne upućuje na nešto??? Pametnom dosta.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:51 19.11.2018.

na djeci se iživljavat!min.30 godina zatvora i kastracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije