Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STOP' Antikorupcijska akcija Uskoka u Koprivnici

Lažirali svjedodžbe i vozačke dozvole

08.04.2009.
u 15:34

KOPRIVNICA - USKOK je rano ujutro u Koprivnici u suradnji s lokalnom policijom počeo veliku antikorupcijsku akciju "Stop" u kojoj istražuje sumnje u zloupotrebu ovlasti i položaja desetak osoba.

Lažirali diplome
Policija je priopćila kako je akcija usmjerena prema više osoba zbog sumnje u njihovo nezakonito djelovanje u postupku srednjoškolskog obrazovanja odraslih u jednoj ustanovi s područja Koprivničko-križevačke županije te u postupcima osposobljavanja za vozače u jednoj autoškoli.

Policija je pretraživala kuće, stanove i poslovne prostore osumnjičenih za kaznena djela zloupotrebe položaja te primanje i davanje mita.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se kako je riječ o lažiranju srednjoškolskih svjedodžbi u đurđevačkome Pučkom otvorenom učilištu, privatnoj ustanovi u vlasništvu Dražena Karlovčana. On je također povezan s koprivničkom autoškolom Volan koju je policija danas pretraživala.


Privedeni iz više županija
Još nismo dobili potvrdu neslužbene informacije da je Karlovčan među privedenim osobama koje je čitav dan ispitivala policija. U koprivničkom HAK-u kazali su nam kako je došlo do zastoja u obavljanju vozačkih ispita jer se jedan od ovlaštenih ispitivača nije pojavio. Neslužbeno kola informacija kako je i on obuhvaćen istragom.

Autoškola Volan, kako se doznaje, specijalizirala se za obučavanje vozača kamiona, a Karlovčanovo Pučko učilište nudilo je programe za stjecanje zvanja vozača i u tome je navodno veza između tih dviju privatnih tvrtki. Zanimljivo je da su i autoškola i Pučko učilište, koje je najprije osnovano u Đurđevcu, registrirani na istoj koprivničkoj adresi.

Privedene osobe su ispitivane u koprivničkoj policiji, a nema informacija da je netko i službeno uhićen. Doznaje se kako bi se krug osumnjičenih, kojih je zasad desetak, mogao proširiti, a radi se o osobama s područja više županija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije