Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski ministar

Lavrov otkazao posjet Vijetnamu dan nakon predsjedničkih izbora

Sergej Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2018.
u 06:46

Zbog iznenadnog razloga, posjet ministra vanjskih poslova Vijetnamu neće se dogoditi kao što je bilo planirano, piše u priopćenju vijetnamske diplomacije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je u zadnji trenutak otkazao posjet Vijetnamu planiran u ponedjeljak zbog "iznenadnog razloga", navodi Hanoj, dan nakon predsjedničkih izbora u Rusiji.

"Zbog iznenadnog razloga, posjet ministra vanjskih poslova Vijetnamu neće se dogoditi kao što je bilo planirano", piše u priopćenju vijetnamske diplomacije objavljenom sat prije predviđenog susreta s vijetnamskim predsjednikom Tran Dai Quangom.

Zasad nema komentara Moskve. "Lavrov je otkazao posjet zbog tehničkog, a ne političkog razloga", rekao je za AFP ruski diplomatski izvor u Hanoju.

"Jučer smo obaviješteni o otkazivanju posjeta. Zasad nije naveden nikakav razlog", rekao je pak vijetnamski sigurnosni izvor.

Vladimir Putin je u nedjelju ponovo izabran na četvrti mandat na čelu Rusije nadmoćnu pobijedivši na predsjedničkim izborima koje su obilježile optužbe oporbe za prijevaru.

Otkazivanje putovanja Sergeja Lavrova, bliskog suradnika Vladimira Putina i člana ruske vlade dugi niz godina, događa se dok se u ponedjeljak u Velikoj Britaniji očekuje dolazak međunarodnih stručnjaka koji će ispitati tvar korištenu u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Rusija ima povijesno čvrste veze s Vijetnamom gdje su na vlasti komunisti i pokušava oslabiti utjecaj Washingtona u tom dijelu svijeta.

Komentara 5

TO
Toni70
17:03 19.03.2018.

Britaniji očekuje dolazak "!""međunarodnih stručnjaka"""" koji će ispitati - bez optuženoga bez pristupa osumnjičenoga tvar korištenu u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala. Tko je"zapravo koja je to organizacija od koga je plačena ? čiju politiku i pravo koriste titi od međunaroda plačnici " među narod ". Zašto me to podsječa na tipično " međunožje" ne određeno kao kod Boga nije muško nije žensko a nije ni .............

DU
Deleted user
07:30 19.03.2018.

Vi o Lavrovu a Dara Bubamara završila na intezivnoj naime, početkom godine Dara je ugradila silikone u zadnjicu ( usne i sise puno prije ) a kako je došlo do sepse liječnici su bili primorani izvaditi istu. Pevaj Daro u pevanju je spas !

PO
Pobjeda
06:57 19.03.2018.

Pa gospon je pao na pod,kada je potrcao iz stolice na konferenciji za novinare oko izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije