Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jugoistočno od Innsbrucka

U lavini u austrijskim Alpama poginuli češki skijaši

lavina
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
Autori: Irena Klančir, Hina
06.02.2016.
u 22:10

Lavina, za koju je regionalna tv postaja ORF Tirol rekla da je bila 2 kilometara široka i 5 metara visoka, dogodila se nešto iza podneva u području Wattener Lizum

U lavini u austrijskim Alpama poginulo je petero čeških skijaša, izvijestila je lokalna policija, prenose strani mediji.

Lavina, za koju je regionalna tv postaja ORF Tirol rekla da je bila 2 kilometara široka i 5 metara visoka, dogodila se nešto iza podneva u području Wattener Lizum, oko 40 kilometara jugoistočno od Innsbrucka u zapadnoj Austriji. 

Prema pisanju austrijskih medija, lavina je ukupno zatrpala 17 osoba.

Neki skijaši su se uspjeli sami iskopati, a drugi su spašeni, javlja BBC. Ozlijeđeni su prevezeni u bolnice na tom području.

Ove skijaške sezone više je osoba smrtno stradalo u lavinama u francuskim Alpama. Pet vojnika francuske Legije stranaca 18. siječnja poginulo je u blizni odmarališta Valfrejus, a još jedan je preminuo kasnije u bolnici. Pet dana ranije, 13. siječnja dva francuska učenika u tinejdžerskoj dobi i turist iz Ukrajine poginuli su na zatvorenoj skijaškoj stazi na području odmarališta Les Deux Alpes.

>> Lavina zatrpala skupinu djece, najmanje dvije osobe poginule

Komentara 6

Avatar pendreck
pendreck
20:44 06.02.2016.

Vise turista pogine od lavina nego od morskih pasa....

JO
jozomali
17:36 06.02.2016.

RIP, kolege česi...i luftiće na snijeg...možda vi prođete bolje

ZO
Zoxline
18:19 06.02.2016.

Ma daj irena Koje Alpe,sljeme je mount everest za ovo brdo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije