Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MORAMO BITI OPREZNI'

Lauc: Sad je najopasniji trenutak, možemo očekivati dvostruko više umrlih

gordan lauc
Davor Puklavec/PIXSELL
30.10.2020.
u 19:37

Siguran sam da nećemo doći na brojke iznad 5 tisuća, ali možemo doći na 4 tisuće, kaže znanstvenik Gordan Lauc

Blizu smo ili smo čak na samom vrhuncu epidemije. Ali to znači i da je sad najopasniji trenutak i da moramo biti oprezni, upozorio je Gordan Lauc, znanstvenik i član Znanstvenog savjeta Vlade.

Gostujući u Dnevniku HRT-a rekao je kako su brojevi novozaraženih u Hrvatskoj veliki, ali da nisu neočekivani.

– Ne znam što nas čeka idući tjedan. Pokušavamo to predvidjeti. Naznaka je dobrih vijesti da smo do prije nekoliko dana, na tjednoj bazi imali dvostruko više zaraženih. Sada taj broj stagnira i trenutno smo na 60 posto. U Zagrebu je taj broj počeo padati i ranije i ispod smo 50%. Brzina usporava – kazao je Lauc.

Istaknuo je kako hospitalizacije i smrti kasne dva do tri tjedna.

– Siguran sam da nećemo doći na brojke iznad 5 tisuća, ali možemo doći na 4 tisuće. Tako da ćemo mi sigurno u hospitalizacijama i po broju mrtvih doći na vjerojatno dvostruke brojke od današnjih. Ako ne i više – rekao je.

VIDEO Znanstvenici Nenad Ban i Gordan Lauc govore što nas sve očekuje: "Zimski COVID-19" mogao bi biti mnogo smrtonosniji.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar spica1
spica1
19:46 30.10.2020.

evo ga opet!

TO
toplohladno
19:48 30.10.2020.

sljedeća 2 tjedna su ključna !

LE
LeonardoGoldman
23:01 30.10.2020.

Sasvim je logično da će biti vise umrlih kada maknete liječnike i sve sto je potrebno da skrbite i o onima koji imaju upalu pluća, a uporno su negativni na vas covid. Vjerojatno i taj siromah umire jer se u krivo vrijeme razbolio, no svakako će ići u prilog vašoj znanstvenoj prognozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije