Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio 26 ljudi

Lanza je u manje od pet minuta na djecu ispalio 154 metka!

lanza
Reuters/PIXSELL
29.03.2013.
u 10:25

Istražitelji su u kući, koju je 20-godišnji ubojica Adam Lanza dijelio s majkom, pronašli i članke o masovnim ubojstvima, spremište oružja u kojem su bili mačevi, noževi i pištolji.

Mladić koji je u osnovnoj školi u Connecticutu ubio 20 djece i šest odraslih osoba ispalio je čak 154 metka u manje od pet minuta, objavili su američki istražitelji, a prenio Reuters.

Istražitelji su u kući koju je 20-godišnji ubojica Adam Lanza dijelio s majkom pronašli i članke o masovnim ubojstvima, spremište oružja u kojem su bili mačevi, noževi i pištolji, račune iz streljane te certifikat za majku i sina Nacionalne organizacije za oružje.

Kako bi izveo drugi najsmrtonosniji školski napad u američkoj povijesti, Lanza je koristio oružje koje ima "punjenje" od 30 metaka u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtonu, objavio je guverner Connecticuta Dannel Malloy nakon što su objavljeni dokumenti o pretrazi Lanzina automobila i doma.

Obama s majkama ubijene djece

Ovaj slučaj guverner je iskoristio kako bi pozvao javnost da podrži rigoroznija pravila o držanju oružja u SAD-u. Nakon što su u javnost izašli novi detalji, predsjednik Barack Obama pozvao je zakonodavce da ne zaborave ubijene u Newtonu prije tri mjeseca.

– Cijela zemlja traži da nešto poduzmemo oko toga i da ovoga puta bude drukčije. Možemo se sramiti, ako zaboravimo – rekao je Obama koji se u Bijeloj kući pojavio zajedno s majkama ubijene djece.

Prvo je ubio majku

Lanzin krvavi pohod 14. prosinca počeo je u njegovu domu, gdje je ubio svoju majku Nancy Lanzu. Potom se odvezao u školu koju je nekada pohađao i naoružan jurišnom puškom i dva pištolja ubio je 20 djece, šest zaposlenika i potom sebe. Policija je u njegovu domu našla mnogo oružja, tri samurajska mača i kutije s mecima, zajedno sa materijalom na temelju kojeg se može zaključiti o čemu je ubojica razmišljao.

Pronašli su i članak iz New York Timesa o pucnjavi u školi u Illinoisu 2008. godine te knjige o autizmu i Aspergerovom sindromu. Njegovi prijatelji su kazali da je Lanza bolovao od tog sindroma, koji je jedan oblik autizma.

>>Lanza je bio inspiriran Breivikom, htio ga je nadmašiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije