Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kujundžić u Varaždinu

Lani zbrinuto 25.000 pacijenata s prioritetne liste čekanja

Milan Kujundžić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.05.2019.
u 14:42

Govoreći o liječenju Spinrazom,istaknuo je da je Hrvatska među prvima u Europi krenula s takvim liječenjem pacijenata sa spinalnom mišićnom atrofijom

Spajanje bolnica će se nastaviti, najavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić danas u Varaždinu.

- Na 15 kilometara udaljenosti, koliko je između bolnica u Varaždinu i Čakovcu, nema potrebe imati u obje bolnice iste odjele, gdje treba visokokvalitetna ekipa ljudi - rekao je i dodao da je o uštedama nastalima spajanjem 12 bolnica još prerano govoriti. Liste čekanja su velik problem svjetske medicine, ne samo hrvatske.

- Prošle godine zbrinuto je 25.000 pacijenta po modelu prioritetnih lista čekanja - kazao je novinarima.

Broj izvedenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka iz godine u godinu se povećava. Govoreći o liječenju Spinrazom,istaknuo je da je Hrvatska među prvima u Europi krenula s takvim liječenjem pacijenata sa spinalnom mišićnom atrofijom, a povjerenstvo za Spinrazu pri referentnom centru u KBC-u Zagreb zasjeda najmanje dvaput mjesečno.

Ministar Kujundžić je danas u Varaždin sudjelovao na svečanosti u povodu puštanja u rad uređaja za magnetsku rezonancu u varaždinskoj bolnici Uređaj je vrijedan 7,1 milijuna kuna, a nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. Čim se potpiše ugovor s HZZO-om, dijagnostičke pretrage bit će, uz bolničke, dostupne i svim polikliničkim pacijentima, istaknuto je na svečanosti na kojoj je je bio i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je rekao da je u mandatu ove Vlade Varaždinska županija među onima koje su dobile najviše sredstava, više od 400 milijuna kuna.

- Ovaj uređaj za magnetsku rezonanciju prvi je u sustavu javnog zdravstva na području sjeverne Hrvatske - rekao je župan Radimir Čačić i dodao da je u opremanje i prilagodbu prostora uloženo 1,3 milijuna kuna. Oko 850.000 kuna prikupljeno je od donacija, a ostatak je osigurala županija iz decentraliziranih sredstava.

 

Komentara 1

ZN
znam
16:54 20.05.2019.

Nemam postovanja prema ministru jer dopustio postavljanje baznih stanica cak i na bolnicama. Vidi se da ne razumije elekrosmog i da mu pacijenti u bolnicama nisu zasticeni od EMF-a. Po tom pitanju najgori smo u Europi. Ne postoji niti jedann zdrastveni strucnjak u HR koji moze pomoci glede elektrohipersenzitivnosti, dok npr Svedska je priznala EHS kao invalidnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije