Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Imaju ogromne profite'

Lalovac žestoko po bankarima: Kao da žive na Marsu!

Boris Lalovac
Goran Jakuš/Pixsell
17.04.2015.
u 16:35

- Mi svaki dan komuniciramo i moram priznati da sam ostao iznenađen da on na takav način upozorava Vladu - kazao je Lalovac o guverneru Borisu Vujčiću.

Ministar financija Boris Lalovac u intervju za Media Servis je kazao da ga je iznenadila izjava guvernera HNB-a Borisa Vujčića da bi se mogle povećati rate kredita vezane uz euro.

- Mi svaki dan komuniciramo i moram priznati da sam ostao iznenađen da on na takav način upozorava Vladu, a zna se tko upravlja bankarskim sektorom i financijskim sustavom. Vlada će cijelo vrijeme inzistirati na transparentnost - kazao je Lalovac te dodao da ne shvaća ponašanje bankarskog sektora nakon šest godina recesije i krize.

"Samo postoji jedan sektor izvan svega toga..."

- Postavlja se jedno pitanje: imamo šest godina recesije, imamo šest godina krize, pod visokim kamatama i dugovima grca država, grcaju poduzeća, građani. Samo postoji jedan sektor izvan svega toga kao da žive na Marsu. I imaju ogromne profite, dobro im je i oni kažu, nema nikakvih problema - oštro je Lalovac opisao bankare i poručio im da moraju pomoći građanima i poduzećima, a da na taj način pomažu i državi.

Zauzeo se da bankari u Hrvatskoj izjednače kamate sa onima u Italiji i Austriji. - Sad će oni tu reći da je to premija rizika zemlje, itd, itd. Ali temeljno je da građanin Hrvatske mora biti ravnopravan s onima u Austriji, Italiji, Njemačkoj, bez obzira kakav je rizik države jer su vam građani najniži rizik - kazao je Lalovac i dodao da bankari prebacuju rizik države na teret građana.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>'Gospodine Vujčiću, nije dovoljno reći 'nemojte reći da Vam nisam rekao'

>>Boris Vujčić: Rate kredita u eurima mogle bi rasti

Komentara 18

DU
Deleted user
16:50 17.04.2015.

Ako bankari zive na Marsu, onda ova vlada zivi na Alfa Centauru! Sto bi za nas bilo svakako bolje!!!

ST
stefj
16:52 17.04.2015.

He, he, vidi se da su uskoro izbor... Vraga bi Lalovac toliko pljuckao po bankarima, da izbori nisu blizu, a naročito ne bi pljuvao da i on nema veliki kredit u Švicarcima. Sad dok je još kratko na vlasti, ovo mu je zadnja prilika da si smanji ratu kredita...

MS
MSKoRIsnik
20:28 17.04.2015.

Banke žive na Marsu? tko je imenovao Vujčića i Grčića? Možda mali zeleni? Ajde u tri godine niste ništa napravili... što su vam krivi marsovci! Make peace not interplanetary wars?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije