Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Lalovac potpisao ugovor sa Svjetskom bankom o zajmu od 70 milijuna eura

Lalovac i Opačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
25.09.2014.
u 13:24

Novi zajam će se upotrijebiti za novo unaprjeđivanje sustava socijalne zaštite, rekla je Milanka Opačić

Ugovor između Republike Hrvatske i Svjetske banke o zajmu za provedbu projekta modernizacije sustava socijalne zaštite u iznosu od 70 milijuna eura potpisali su danas u Banskim dvorima ministar financija Boris Lalovac i voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Carlos Piñerúa, izvijestila je Vlada. Potpisivanju je bila nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koja je istaknula da će se zajmom osigurati podrška za nove reforme u sustavu socijalne skrbi.

Opačić je rekla da su dosad provedene reforme bile uvjet za novi zajam. Prva je bila informatičko povezivanje sustava socijalne skrbi i uvođenje reda u socijalne naknade, a druga spajanje socijalnih naknada koje su bile u različitim resorima u jednu socijalnu naknadu koja danas funkcionira u punom opsegu.

"Novi zajam će se upotrijebiti za novo unaprjeđivanje sustava socijalne zaštite", rekla je Opačić, pojasnivši da se tu prvenstveno radi o Jedinstvenom novčanom centru.

"To će biti jedinstveno mjesto za građane gdje će oni dobivati sve novčane naknade koje im Republika Hrvatska isplaćuje", rekla je Opačić i dodala da će projekt najvjerojatnije zaživjeti krajem iduće godine jer "to je proces, to nije nešto što se radi preko noći".

Drugo je Jedinstveno tijelo vještačenja, jer se sada vještačenje provodi u nekoliko ministarstava,a standardi vještačenja su neujednačeni.

"S jedinstvenim tijelom imat ćemo jedinstveno vještačenje, puno jeftiniji sustav i, što je puno važnije za građane, pravedniji, jer će moći na jednom mjestu dobiti jedinstvenu procjenu svog stupnja invalidnosti", zaključila je Opačić.

Piñerúa je rekao da je potpisivanje Ugovora rezultat dobre suradnje svih ministarstava i Svjetske banke.

"Velika nam je čast što smo izabrani za strateške partnere", kazao je Piñerúa, i dodao da je uvjeren da će ovaj projekt biti uspješan.

Komentara 6

MA
majeltomoguce
14:37 25.09.2014.

Slika prikazuje sliku Hrvatske (a i mnogih drugih država). Bankar i političari se rukuju i smiju, a ono koga na slici nema je narod - onaj kojemu kasnije šalju račun za tu zabavu! Taj smješak sviju njih je namjenjen nama budalama.

DU
Deleted user
13:42 25.09.2014.

ima se ...

LI
liliZG
13:55 25.09.2014.

ma kaj to nije super, sad smo zadužili i praprapraunuke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije